Auto & Motor

5x tips om te besparen op jouw autoverzekering

27 mei , 2021  

Vind jij dat de kosten van jouw autoverzekering wat hoog liggen? Dan is het verstandig om hier nog eens goed naar te kijken. Op je autoverzekering kun je namelijk vaak geld besparen. Ben je benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je geld bespaart op jouw autoverzekering? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij zetten wat goede tips voor je op een rij.

Regelmatig vergelijken
De kans is aanwezig dat wanneer je een auto koopt je tegelijkertijd een autoverzekering afsluit. Het kan dan zo zijn dat je er al een aantal jaar niet naar hebt omgekeken. Echter kan het wel een goed idee zijn om er nog eens naar te kijken, zeker als je vindt dat je flink wat geld betaald voor je verzekering auto. Doordat je auto ouder wordt en premies veranderen, kan het jou namelijk voordelen opleveren. Het is daarom een goed idee om regelmatig je huidige autoverzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen. Bepaal ook in welk opzicht je verzekerd wilt zijn voor jouw auto. Zet de voor- en nadelen op een rijtje en je kunt op basis hiervan bepalen voor welke je gaat.

Betaal kleine schades zelf
Een andere goede tip om te besparen op jouw autoverzekering, is door kleine schades aan jouw auto zelf te betalen. Als je schade hebt, kan het goed zijn om te kijken of dit een grote of kleine schade is. Valt de schade relatief mee? Dan kan het voordeliger zijn om ervoor te kiezen deze schade zelf te betalen. Als je jouw schade claimt bij jouw verzekering, is de kans groot dat je jouw no-claim korting verliest. En dit betekent dat jouw premie weer kan stijgen, wat weer een nadeel kan zijn.

Kijk naar de dekking
Het is goed om te kijken naar de dekking van jouw auto. Het is vaak namelijk zo dat een nieuwe auto een hogere dekking nodig heeft dan een oude auto. Dit geldt ook voor een duurdere auto tegenover een goedkopere auto. Veel mensen zijn zich niet zo goed bewust van de juiste dekking van hun auto. Lees jezelf hier daarom goed over in, om de juiste keuze te kunnen maken. Je zou de volgende richtlijn in je achterhoofd kunnen houden: van 0 t/m 5 jaar WA + volledig casco (allrisk autoverzekering), 6 t/m 10 jaar WA + beperkt casco en ouder dan 10 jaar alleen een WA verzekering. Dit is uiteraard alleen een soort hulpmiddel, kijk goed naar jouw auto en hoe je deze graag zou willen verzekeren.

Kies voor een jaarbetaling
Een goede tip om te kunnen besparen op jouw autoverzekering is door te kiezen voor een jaarbetaling in plaats van een maandbetaling. Hoewel dit een flinke uitgave in één keer is, ben je op deze manier waarschijnlijk wel voordeliger uit. Als je kiest voor een maandpremie, kan het namelijk zomaar zo zijn dat er een toeslag wordt gerekend door de verzekeraar. Op deze manier kun je dus meer moeten betalen dan dat je in één keer kiest voor een jaarbetaling. Check dus altijd van tevoren of je goedkoper uit bent met een jaarbetaling. Is dit het geval? Dan kun je overwegen om hiervoor te kiezen.

Hoger eigen risico overwegen
Nog een manier om te kunnen besparen op je autoverzekering is om te overwegen voor een hoger eigen risico te gaan. Als je kiest voor een hoger eigen risico, kun je namelijk best wat geld besparen. Hoewel het misschien verleidelijk lijkt om te kiezen voor een laag eigen risico, kan dit op de lange termijn juist meer geld gaan kosten. Het is dus zeker het overwegen waard om je eigen risico te verhogen.

Kortom, er zijn best wat dingen die jou erbij kunnen helpen om te besparen op jouw autoverzekering. Het kan dus geen kwaad om jouw huidige autoverzekering er eens bij te pakken en te kijken of je hier nog wel tevreden mee bent.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.