Auto & Motor

Auto wassen: deze 3 stappen mag je niet vergeten

14 mei , 2020  

Misschien is het een van je favoriete klusjes en misschien vind je er niks aan: de auto wassen. Toch moet het regelmatig gebeuren om te zorgen dat jouw auto er spic en span uit blijft zien. Of je nu door de wasstraat gaat of de auto met de hand wast, er zijn een aantal stappen die nog weleens vergeten worden. In deze blog bespreken we drie stappen die eigenlijk niet mogen ontbreken in je routine. Zo bereik je tijdens de volgende wasbeurt écht het meest schone resultaat.

  1. De velgen

Of een auto écht goed schoongemaakt is kun je zien aan de velgen. Pas als deze ook goed glimmen kun je stellen dat de auto echt perfect gewassen is. Remstof en andere vuiligheden kunnen de velgen namelijk behoorlijk vervuilen en ervoor zorgen dat de auto er toch niet zo netjes uitziet. Het schoonmaken van deze velgen kan bovendien een behoorlijk pittig klusje zijn. Zo is een spons met wat water meestal niet voldoende om alle vervuilingen weg te halen. Gebruik in plaats daarvan een speciale velgenreiniger, die echt ontwikkeld is om bijvoorbeeld vet en smeer van de velgen te verwijderen. Er zijn speciale velgenreinigers voor stalen en lichtmetalen velgen. Met deze reinigers bereik je het meest schone en glanzende resultaat, zodat je auto er op zijn best uitziet.

  1. De koplampen

Ook de koplampen mogen zeker niet vergeten worden tijdens het auto wassen. Doffe koplampen kunnen ervoor zorgen dat de zichtbaarheid in het donker minder wordt en kunnen dus zelfs voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Bovendien ziet het er ook niet netjes uit. De koplampen goed schoonmaken is dan ook erg belangrijk. Je kunt ze bijvoorbeeld reinigen en ontvetten met een autoshampoo.

  1. De automatten

Ook aan de binnenkant van de auto zijn er een aantal onderdelen die vaak vergeten worden. Automatten worden bijvoorbeeld soms overgeslagen, terwijl deze door modderige schoenen vaak juist een van de meest vieze onderdelen van je auto-interieur zijn. Gelukkig is het schoonmaken hiervan eenvoudig: even uitkloppen en stofzuigen zorgt er meestal al voor dat alle vuiligheden van de mat verdwijnen. Vergeet verder ook nooit de kofferbak mee te nemen tijdens het stofzuigen, omdat ook hier veel vuil kan verzamelen.

Bij het auto wassen zijn er een paar onderdelen die je misschien vergeet, zoals de velgen de koplampen. Door deze bij je volgende schoonmaakbeurt ook mee te nemen krijg je het meest schone resultaat.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.