Auto & Motor

Check dit wanneer je met de auto op vakantie gaat!

15 jul , 2022  

Met de steeds langer wordende rijen op vliegvelden wisselen we het vliegtuig massaal in voor de auto. De files op de Franse snelwegen zijn niks vergeleken met de lange rijen op Schiphol. Toch vraagt op pad gaan met de auto ook om de nodige voorbereiding. Het is aan te raden een aantal zaken vooraf te checken en regelen. Dit alles om een relaxte vakantie en reis te hebben, halverwege belanden met panne is natuurlijk niet wat je wilt!

Alles op orde?

Je kunt je auto voordat je op vakantie gaat nog even naar de garage brengen voor een kleine onderhoudsbeurt, maar je kunt tegenwoordig ook zelf al een aantal zaken checken. Wij doen vaak een standaard rondje om de auto en kijken dan vooral of de banden nog goed zijn. Is het profiel nog in orde en is de spanning nog prima? Ook is het goed om te kijken of de velgen nog goed zijn én goed vast zitten. Is dit niet het geval, wacht dan niet te lang met nieuwe kopen en bestel gewoon online een paar nieuwe stalen velgen. Deze zijn stevig en daarnaast ook nog eens stijlvol!

Papieren op orde

Wanneer je wel panne krijgt onderweg of in een aanrijding terechtkomt is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste papieren bij je hebt. Liggen in de auto de papieren die je in zo’n geval nodig hebt? Ook is het natuurlijk altijd belangrijk je rijbewijs bij je te hebben en de papieren van de verzekeraar. Wanneer je de grens over gaat is het aan te raden op een aparte memo de nummers van de hulpdiensten te noteren. Deze verschillen per land en je hebt in het buitenland niet altijd goed bereik om deze in allerijl op te zoeken.

Verzekering gedekt?

Een goede autoverzekering is altijd belangrijk, maar zéker wanneer je de grens overgaat. Kijk vooraf wat je verzekering dekt en of er bijvoorbeeld een hulpdienst bij inbegrepen is. Is dit niet het geval? Sluit dan een abonnement mét pechulp af bij bijvoorbeeld de welkbekende ANWB of andere instantie. Dit is uiteraard niet gratis, maar lid worden wanneer het kwaad al is geschied is veel duurder!

Noodpakket

Daarnaast is het goed om op enkele zaken voorbereid te zijn. Zo is het hebben van een reserveband natuurlijk cruciaal, maar ook een tasje met andere voorzorgsmaatregelen is aan te bevelen. Hierbij kun je denken aan een gevarendriehoek, geel hesje, extra water en een krik. Allemaal zaken die nodig kunnen zijn om de eerste problemen snel op te lossen.

Kortom, deze zomer het vliegtuig inruilen voor de auto is een goed idee. Maar neem wel de juiste voorbereiding en spullen mee! Veel plezier.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.