Auto & Motor

De vele voordelen van leasen

12 jan , 2020  

Particulieren en bedrijven kunnen in de meeste gevallen niet zonder een goede auto of bedrijfswagen. Helaas is de aanschaf van een goede auto of bedrijfswagen een behoorlijke investering, en het onderhoud van de auto is ook duur. Denk aan de kosten voor de jaarlijkse APK, verzekeringen en vervelende onverwachte mankementen. Als je je geen zorgen meer wilt maken over onverwachte garagerekeningen is leasen de ideale oplossing. Betaal een vast bedrag per maand waarin alle kosten zijn opgenomen, en krijg altijd directe service.

Leasen vs. kopen
In tegenstelling tot het hebben van een eigen auto, weet je bij leasen precies wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten. Operational lease – de meest gebruikte vorm van leasen – is vergelijkbaar met het huren van een auto. De auto wordt niet van jou of van je bedrijf, maar blijft eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor liggen ook de gebruiksrisico’s van de auto bij de leasemaatschappij, en kom je dus niet voor onverwachte kosten te staan. Al helemaal als je geld moet lenen om een nieuwe auto te kunnen kopen is leasen goedkoper. Geld lenen voor een nieuwe auto kan tot financiële problemen leiden. Als de auto bijvoorbeeld total loss schade heeft of gestolen wordt zit je zonder auto, maar de lening die je afsloot om de auto te kunnen kopen moet wel gewoon worden afbetaald. Bij leasen heb je dat probleem niet. Bij total loss schade of diefstal krijg je direct een nieuwe auto. Na afloop van het leasecontract lever je de leaseauto in bij de leasemaatschappij, en kun je ervoor kiezen een nieuw leasecontract af te sluiten. Om de kosten nog meer te drukken kun je ook een gebruikte bedrijfswagen leasen. Dan heb je minder hoge maandelijkse kosten, maar wel een uitstekende service.

Machines voor bouwondernemingen
Naast het leasen van auto’s is het ook mogelijk bouwmachines te leasen, ideaal voor bouwondernemingen. Geen hoge aanschafkosten voor dure machines meer voor je bedrijf, en daardoor meer ruimte voor andere financiële investeringen. Met een lease machine is de keuze aan jou of je nieuw of gebruikt materiaal wilt leasen. Het maakt niet uit of je een mooie bedrijfsauto wilt leasen of machines voor je bouwbedrijf, bij neerlandlease vind je alles wat je zoekt.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.