Auto & Motor, Ondernemen, Persberichten

De voordelen van het leasen van een auto

4 apr , 2018  

Wie kiest voor financial lease, weet dat de (bedrijfs-)auto die je leaset uiteindelijk helemaal jouw eigendom kan worden. Zie het maar als een huis waarvoor je ook in eerste instantie een hypotheek afsluit. Deze manier van leasen betekent een auto op afbetaling, waarbij je grotendeels zelf je maandbedrag bepaalt.

Investeren in je eigen auto
De auto geldt als onderpand, jij als de economische eigenaar van de auto. Voordeel van het op deze wijze leasen, is dat elke euro die je afbetaalt, je dus in je eigen auto investeert. Ander voordeel is dat je door op deze manier te leasen, je meteen de btw terug kunt vorderen. Bovendien biedt deze leasevorm nog tal van andere fiscale voordelen. Ook prettig is dat je geen beperking qua kilometers hebt én dat je de auto zo inricht als jij dat wenst.

Extra aflossen is mogelijk
Boetevrij aflossen behoort bij het leasen van een auto op deze manier ook tot de mogelijkheden. Ondernemers die bijvoorbeeld een prima maand gedraaid hebben, kunnen in dat geval extra aflossen. Kortom; deze leasevorm biedt heel veel voordelen. Het betekent investeren zonder verlies van liquiditeit en deze vorm van lease is zowel bij nieuwe als gebruikte auto’s mogelijk. Je bepaalt helemaal zelf de looptijd van het contract dat je afsluit en acceptatie zonder het overleggen van jaarcijfers is vaak ook mogelijk.

Ook voor starters
Ook voor starters is deze manier leasen dus een goede optie. Uiteraard is het bij financial lease mogelijk je maandtermijn te verlagen door het verrichten van een aanbetaling of door een slottermijn te gebruiken. Financial lease biedt simpelweg veel voordelen en is daarom een populaire manier van het leasen van een auto.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.