Auto & Motor, Persberichten

G20 staatsauto deelnemers: van the Beast tot de Omafiets

28 jun , 2017  

Op 7 en 8 juli 2017 is er in Hamburg de G20 bijeenkomst, bij elkaar hebben deze 19 landen 80% van het bruto binnenlands product en tweederde van de wereldpopulatie. Aan de vergadertafel worden handelsproblemen, financieel management en milieuproblemen besproken. Betreft de Europese unie zijn Frankrijk, Duitsland, Italië de vaste leden, Spanje wordt elke keer uitgenodigd en Nederland is een partnerland. Een auto zegt veel over de persoonlijkheid van een persoon, daarom heeft HAPPYCAR besloten onderzoek te doen naar de meest opvallende staatsvoertuigen van de wereldleiders.

The Beast tegen het Russisch Beest
De Amerikaanse president Donald Trump rijdt in een Cadillac one ook wel “The Beast” genoemd. De auto kan traangasgranaten aan de voorkant lanceren en heeft aan de achterkant een rookscherm. Het gewicht van de auto is ongeveer 8 á 9 ton waardoor het niet harder dan 100km per uur kan rijden, het motorblok levert 1000pk. De deuren zijn vergelijkbaar met een Boeing 757 waardoor de president zelfs bij een chemische aanval kan overleven. Trump gebruikt deze auto in ieder land waar hij te gast is, van een logistiek perspectief zijn er meerdere Cadillac ones gebouwd die bij elk bezoek naar het dichtstbijzijnde land worden getransporteerd.

De Russische president Vladimir Poetin probeert met het Kortezh project de prestaties van The Beast te overtreffen, de auto wordt door het NAMI (National AutoMotiv Institut) ontwikkeld. Naar verwachting zullen er twee Kortezh modellen in het najaar van 2017 beschikbaar zijn. De ontwerpen komen overeen met de Rolls Royce Phantom en The Beast uit Amerika. De motor zal naar verwachting 850pk leveren en ook worden gebruikt in de busjes van de Russische regering. De kosten zullen van het Kortezh project zullen naar verwachting rond de €1.570.000 bedragen.

Spanjaarden en Duitsers: dezelfde Audi maar niet hetzelfde bouwjaar
Bondskanselier Angela Merkel rijdt in een Duitse Audi, de Audi A8 L Security W12 kan vrijwel tegen elke aanval inclusief zandstormen, granaten en explosies. De auto heeft een 500pk (368 kW) motor en een topsnelheid van 250km per uur. Ook kan de auto in 7,5 seconden van 0 naar 100 km per uur accelereren. De Spaanse minister-president Mariano Rajoy heeft hetzelfde model als Merkel alleen zijn de specificaties anders. Zo ligt de auto lichter op de weg door een aluminium constructie in de carrosserie van de auto. De constructie en het bouwjaar verklaren mogelijk waardoor de auto gemiddeld €100.000 goedkoper is dan de andere A8 modellen.

Zwaar geschut in Zuid-Amerika
In Zuid-Amerika zijn de auto’s vrij dik bepantserd, sommige worden zelfs uit Europa geïmporteerd om vervolgens in eigenland te worden aangepast. Kitam, het “Wild Zwijn” van president Enrique Peña Nieto, werd speciaal door het eigen ministerie van defensie bepantserd. Het zwijntje kan zelfs granaten, lichte rakettenwerpers en andere lichte wapens doorstaan. Het ontwerp is gebaseerd op het ontwerp van een RAM 3500, de dieselmotor van de auto bereikt 400pk voor het 1,5 ton wegende voertuig. Het koste naar schatting $500.000 om het zwijntje te produceren. De Mexicaanse president is niet de enige die zijn auto liet bepantseren. De auto van de Argentijnse president Mauricio Macri werd vervangen na een hevige demonstratie die de vorige auto compleet verwoestte. Vervolgens werd er een Mercedes Benz-Vito uit Spanje geïmporteerd maar verder met bepantsering in Argentinië afgewerkt, deze platen wogen tussen de 500 en 1500 kilo.

Van baanbrekende Franse technologieën tot de goede oude Italiaanse tijd
De nieuwe Franse president Emmanuel Macron reed tijdens de verkiezingsceremonie in een Citroën CS7 Crossback, dit is een zelfrijdende auto met Active Scan Suspension en automatische besturing. Door deze scantechniek kan de auto van de tevoren anticiperen op drempels of ongelijkheden in wegen. Binnen in de auto zit een camera die het aandacht niveau van de bestuurder observeert. Verder heeft de auto een BlueHDi 2.0 dieselmotor met 180pk. In Italië houden ze echter meer van de klassieke tijden en rijdt de president Sergio Mattarella in een Lancia Falminia 335. In 1961 zijn er vier modellen voor het bezoek van koningin Elisabeth gebouwd, drie daarvan waren cabrio’s. Ook heeft John F. Kennedy in deze auto gezeten. De Lancia Falminia wordt alleen bij officiële bezoeken gebruikt en hebben Rome haast nooit verlaten. Het is een 7 persoonsauto met een maximale snelheid van 75km per uur en heeft een breedte van 3,35m in verplaats van 2,87m. Aan de afwijkende breedte heeft de auto tevens ook zijn naam te danken.

De duurste Chinese auto in de voetsporen van Mao
De Chinese president Xi Jinping heeft de duurste Chinese auto van dit moment tot zijn beschikking, nieuw kost deze $800.000. De Hongqi L5 heeft bovenop de nummerplaat aan de voorkant karakters die waarschijnlijk door Mao zijn geschreven. De naam Hongqi betekent rode vlag, aan het begin van de motorkap staat een klein rood teken die de Chinese vlag symboliseert. Het model van de auto is volledig gebaseerd op het oude model waardoor het een retro uiterlijk heeft.

Rutte rijdt als enige deelnemer van de G20 op de fiets
Waarschijnlijk moeten de andere bestuurders van de G20 er niet aan denken, echter gaat onze minister-president naar het werk en in zijn vrijetijd graag op de fiets. Het rijk stelt voor Rutte dienstfietsen beschikbaar, zo is hij weleens gespot op een groene omafiets in een woonwijk. In zijn privéleven rijdt hij in een donkerblauwe Saab en voor staatsaangelegenheden in een BMW5 of Audi A6. In het buitenland verschijnt Mark Rutte soms ook op de fiets, hij werd zelfs ereburger van Seoul (Zuid-Korea) na een donatie van 220 fietsen.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.