Auto & Motor

Audi Q8 studiemodel

29 mrt , 2017   Gallery

Op de North American International Auto Show (NAIAS) 2017 in Detroit is de Audi Q8 concept gepresenteerd. Dit studiemodel is de voorbode van een dynamische, efficiënte en comfortabele productieversie die Audi in 2018 zal introduceren. De fabrikant van premium gepositioneerde auto’s betreedt daarmee een nieuw segment in de hogere regionen van de automarkt. De nieuwkomer wordt een elegant alternatief voor de kloeke SUV’s die nu gemeengoed zijn.

De Audi Q8 concept biedt binnenin de ruimte van een SUV, maar valt aan de buitenkant in de smaak door de coupéachtige lijnen. Dit is design met emotie. Ook de aandrijflijn mag er zijn, want het is een 330 kW en 700 Nm sterke plug-in hybride.

Met een lengte van 5,02 meter is de Audi Q8 concept een indrukwekkende verschijning. Zijn drie meter lange wielbasis garandeert veel ruimte voor inzittenden en hun bagage. Ondanks de aflopende daklijn, inherent aan de coupé-uitstraling, hebben de achterpassagiers veel hoofd- en schouderruimte.

Voorin is een nieuw bedieningsconcept te vinden met grote touchscreens, aangevuld met een nog modernere versie van de Audi virtual cockpit en een head-up display dat met augmented reality werkt, waardoor de echte en virtuele wereld samensmelten.

Dietmar Voggenreiter, binnen de Audi-directie verantwoordelijk voor verkoop en marketing: “De Q8 concept is Audi op zijn best. Dit model laat zien waar we goed in zijn, zowel technisch als qua design. Het geavanceerde dashboard maakt een nieuwe vorm van connectiviteit mogelijk. Bovendien is deze auto een prachtige aankondiging voor onze toekomstige fullsize-SUV.”

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.