Auto & Motor

Garmin nüviCam

10 mei , 2015  

Garmin International introduceert de nüviCam, het eerste draagbare navigatiesysteem met een geïntegreerde dashboard camera en ondersteunende functies die de bestuurder onderweg alert houden. De dash cam registreert continue de gegevens en slaat deze automatisch op in het geval van een botsing. Hiermee biedt nüviCam de bescherming van een nauwkeurige ooggetuige van de gebeurtenissen (de GPS registreert de locatie en het tijdstip).

Als één van de meest uitgebreide GPS-systemen op de markt, biedt de nüviCam de nieuwste ondersteunende functies voor de bestuurder zoals je deze alleen terugvindt in de meest luxe voertuigen. Forward Collision Warning waarschuwt de bestuurder wanneer deze te dicht op de voorligger rijdt, Lane Departure Warning waarschuwt de bestuurder wanneer deze afwijkt van de normale rijstrook (bv. over de doorgetrokken streep richting de vluchtstrook of vangrail) of wanneer er tegemoetkomend verkeer nadert. Bovendien toont Garmin Real Vision een duidelijk camerabeeld bij het naderen van de bestemming.

“De nüviCam gaat verder dan het helpen van automobilisten om van punt A naar punt B te rijden,” zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “De intuïtieve ondersteunende functies voor de bestuurder verminderen niet alleen stress tijdens het rijden naar de bestemming, maar de nüviCam biedt ook gemoedsrust in de wetenschap dat de autorit wordt opgenomen en waar nodig geraadpleegd kan worden, mocht dit nodig zijn.”

Veiligheid en gemak staan voorop
De nüviCam is voorzien van een 6-inch pinch-to-zoom hoogwaardig kwalitatief display met een high-definition ingebouwde dashboard camera aan de achterzijde van het apparaat. Wanneer ingeschakeld, zal de dash cam de autorit continue vastleggen op de meegeleverde micro SD-kaart. Wanneer zich een incident voordoet, zal het apparaat dankzij Incident Detection automatisch de bestanden opslaan op het moment van botsing. De GPS registreert precies waar en wanneer de gebeurtenissen zich voordoen. Bestuurders kunnen de video vervolgens afspelen op de nüviCam of een computer met behulp van www.garmin.com/dashcamplayer. Met de Snapshot functie op de nüviCam kunnen foto’s worden gemaakt indien dit nodig is. Dankzij de meegeleverde magnetische steun kan de nüviCam eenvoudig en snel worden bevestigd of verwijderd.

Andere functies van de nüviCam, ontwikkeld vanuit het oogpunt van veiligheid en gemak, zijn spraakgestuurde navigatie die bestuurders in staat stellen opdrachten uit te spreken terwijl hun handen veilig aan het stuur blijven en Bluetooth draadloze technologie voor handsfree bellen (Bluetooth-uitgeruste smartphone vereist – niet meegeleverd). Smartphone Link, een gratis mobiele app die nüviCam verbindt met een compatibele iPhone of Android™ smartphone, kan ook real-time datadiensten2, zoals een weerradar of flitspalen, op de nüviCam plaatsen. Bestuurders kunnen de nüviCam zelfs koppelen met de Garmin BC 30 Wireless Backup Camera (apart verkrijgbaar) om te zien wat er achter hun voertuig gebeurt, wanneer zij achteruit rijden.

Om ervoor te zorgen dat bestuurders nooit meer een afslag missen, maakt de nüviCam gebruik van Active Lane Guidance, die een combinatie van gesproken instructies en visuele signalen gebruikt waardoor bestuurders eenvoudig en vol vertrouwen een afslag nemen of een kruispunt oversteken. “Up Ahead” verschijnt naast de routekaart en toont informatie over nabijgelegen diensten, waaronder restaurants, tankstations en parkeerplaatsen, en de gesproken Garmin Real Directions™ begeleidt bestuurders zoals een vriend dat zou doen met behulp van herkenbare oriëntatiepunten, gebouwen en verkeerslichten. Andere handige functies zijn waarschuwingen voor de maximum snelheid en schoolzones, PhotoReal Junction View, Bird’s Eye Junction View, en voorgeladen Foursquare® gegevens die miljoenen nieuwe en populaire bezienswaardigheden zoals restaurants, winkels en nog veel meer toevoegt.

De nüviCam wordt geleverd met gedetailleerde kaarten van Europa en gratis levenslange updates om ervoor te zorgen dat de nieuwste kaarten, bezienswaardigheden en navigatie-informatie beschikbaar is. Dit navigatiesysteem beschikt ook over Garmin Digital Traffic via DAB, de beste en snelste verkeersinformatie van Garmin, gedurende de levensduur van het apparaat. De Garmin nüviCam is vanaf eind mei 2015 verkrijgbaar voor een verkoopprijs van 379 euro.

Bron; Connectieb2b.nl

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.