Auto & Motor

Hoe kan het importeren van een auto geld besparend zijn?

29 jul , 2020  

Op zoek naar een occasion? Dan kan het heel interessant zijn om eens over de grens te gaan kijken. Een auto importeren uit Duitsland, bijvoorbeeld, biedt meerdere voordelen. Zo heeft u veel meer keuze, ook uit jonge occasions. Zo heeft u een groter aanbod om uit te kiezen, waardoor u sneller de auto zult vinden die bij uw wensen past. Nu klinkt dit misschien wel aangenaam, maar bent u bang voor de kosten die dit met zich meebrengt. En dan wordt het verhaal opeens nog leuker: u kunt zelfs geld besparen door een auto op de Duitse markt te kopen!

Prijzen liggen lager in Duitsland
Hoe dit mogelijk is? Dat is eigenlijk heel simpel: in Duitsland ligt de occasionprijs een heel stuk lager dan hier in Nederland. Dit kan echt oplopen tot levensgrote bedragen. Een verschil van 20.000 euro is zomaar haalbaar en dit bedrag kan zelfs nog hoger zijn! Na aftrek van belastingen en invoer is er dan nog altijd een besparing van duizenden euro’s. Bij sommige merken/uitvoeringen kunt u zelfs uiteindelijk nog denken aan een besparing van tienduizenden euro’s. Dat is toch zeker wel de moeite waard! En dan is het ook nog zo dat er meer opties (qua uitrusting) mogelijk zijn voor minder geld.

Bpm berekenen
Natuurlijk zal er ook rekening gehouden moeten worden met de bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Deze belasting betaalt u zodra u een auto of motor koopt of importeert. Natuurlijk is het wel handig om te weten hoeveel u kwijt bent aan deze bpm als u een occasion koopt in Duitsland. Deze kunt u simpel berekenen met de bpm calculator.

Importeren via DAS
Das heeft een ruime ervaring met het invoeren van occasions. Kopen via hen betekent dat zij exact weten om te gaan met de verschillende regimes rondom bpm, wat u natuurlijk alleen maar ten goede komt. Zij zullen alle handelingen over nemen, waardoor importeren geen ellendig lang verhaal wordt. Daarnaast weten zij vanzelfsprekend waar allemaal op gelet moet worden.

Garantie
Ook met het kopen van een occasion heeft u recht op een garantietermijn. Deze kan er zijn via de Europees geldende fabrieksgarantie en anders kunt u gebruik maken van de aanvullende garantie van Das Import.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.