Auto & Motor

Land Rover Discovery Landmark

22 dec , 2015   Gallery

Land Rover blijft de aantrekkingskracht van de Discovery vergroten en introduceert een nieuwe Special Edition: de Landmark. Nieuwe kenmerkende exterieur- en interieurdetails maken de Discovery nog exclusiever en luxer.

Deze Special Edition van de Land Rover Discovery – met een exclusievere uitstraling dan ooit tevoren – is vanaf eind oktober te bestellen. De levering start in januari 2016. ‘De Discovery Landmark Special Edition heeft nog meer uitstraling en biedt nog meer comfort dan de bestaande versies’, zegt Finbar McFall, Product Marketing Director van Jaguar Land Rover.

Unieke look & feel
De Land Rover Discovery Landmark is gebaseerd op de rijk uitgeruste Discovery HSE, met nieuwe voorzieningen waarmee de Discovery een unieke, nog hoogwaardigere look & feel heeft.

De hoogglanzende dakdragers over de volle lengte accentueren het kenmerkende, getrapte dak van de Discovery. Zwarte ventilatieopeningen in de spatborden en de zwarte grille en spiegelkappen contrasteren fraai met de zilverkleurige badges op de motorkap en de achterklep en met de speciale Landmark-badges op de flanken. Lichtmetalen vijfspaaks 20-inchwielen vervolmaken deze Landmark-uitvoering.

Er zijn vijf carrosseriekleuren voor de Discovery Landmark. Daarvan is Zanzibar exclusief voorbehouden aan de Landmark. De overige vier carrosseriekleuren zijn Waitomo Grey, Santorini Black, Yulong White en Indus Silver.

Het interieur van de Discovery Landmark is standaard voorzien van met Windsor-leder beklede zetels en het Extended Leather Pack, waarmee ook het dashboard en de portieren met leder zijn bekleed. Er zijn drie uitvoeringen: Ebony, Almond en Tan. De laatste is nieuw voor de Discovery en omvat Tan lederen bekleding voor de stoelen en Ebony-zwarte lederen bekleding voor de portieren en het dashboard. Het Tan-interieur is afgewerkt met Straight Grained Wallnut in de middenconsole en portieren.

De prijzen van de Land Rover Discovery SDV6 Landmark beginnen bij € 109.790.

Efficiënte techniek
De optionele Land Rover InControl Apps zorgen voor ultieme connectiviteit en gebruiksgemak. De compatibele smartphone apps worden in de Discovery in hun originele vormgeving weergegeven en geactiveerd via de touchscreen. De berijder van de Land Rover Discovery kan parkeerplaatsen vinden, zijn favoriete muziek streamen en het dichtstbijzijnde hotel vinden.

Standaard Terrain Response® en Hill Descent Control zorgen voor optimale tractie in elk terrein. Opties zijn een tussendifferentieel met hoge en lage gearing voor de meest veeleisende terreinomstandigheden, en Wade Sensing™, dat de bestuurder waarschuwt voor diep water. De Discovery kan daarmee elke denkbare en ondenkbare route de baas.

De Land Rover Discovery is al jaren een van de beste trekauto’s. Om optimaal van het trekvermogen van 3.500 kg te kunnen gebruikmaken, is Trailer Stability Assist standaard. Het optionele Tow Hitch Assist werkt als een extra paar extra ogen tijdens het manoeuvreren. Veiligheidsopties als Blind Spot Monitoring, Closing Vehicle Sensing en Reverse Traffic Detection assisteren onderweg.

De Discovery, met zeven zitplaatsen en 2.600 liter bagageruimte, laat zich naadloos aanpassen aan een dynamische levensstijl. Het flexibele interieur met essentiële, praktische en slijtvaste voorzieningen biedt optimaal, compromisloos comfort. De gedeelde achterklep en de in hoogte verstelbare luchtvering maken in- en uitladen van bagage gemakkelijk.

De Land Rover Discovery biedt de beste combinatie van kracht en off-roadcapaciteiten met efficiënte dieselmotor met brandstofbesparende Stop/Start-techniek en de verfijnde automatische achttraps ZF-transmissie. De 3,0-liter SDV6-motor levert 188 kW (256 pk) bij een CO2 uitstoot van 203 g/km.

De Land Rover Discovery is de ultieme auto voor all-terraingebruik. Deze Land Rover heeft sinds zijn introductie in 1989 maar liefst 225 internationale onderscheidingen ontvangen en er zijn al meer dan 1.160.000 exemplaren verkocht.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.