Auto & Motor

Met deze gadgets is jouw auto weer als nieuw

25 nov , 2020  

Waar de ene autobezitter zijn bolide altijd keurig schoonhoudt en poetst, kunnen anderen nog niet eens door de smerige autoruiten naar buiten kijken. Jammer, want in een schone auto rijden is niet alleen aangenamer maar ook een stuk veiliger. Best belangrijk wanneer je bedenkt dat we gemiddeld zo´n 13.000 kilometer per jaar rijden.

Met onderstaande gadgets lukt het iedereen om zijn auto schoon te houden. Mocht je oog intussen onverhoopt op een andere auto vallen dan hoef jij in elk geval niet meer uren te poetsen en te zweten wanneer je je auto regelmatig reinigt.

De buitenkant
Je kunt je auto natuurlijk regelmatig door de wasstraat rijden en daar het goldpakket nemen. Dat is wel een kostbare aangelegenheid. Je kunt er ook voor kiezen om je auto zelf te wassen.

De juiste materialen
Zorg voor voldoende schone microvezeldoeken en een WASHANDSCHOEN. Met een washandschoen worden eventuele krasjes door zand en vuil aanmerkelijk verkleind. Investeer ook in een goede autoshampoo, die zacht voor je autolak is. Gebruik nooit een allesreiniger of afwasmiddel.

Pas de twee emmer methode toe.
Spoel als eerste je auto met een tuinslang of eventueel hoge druk reiniger af.
Begin altijd met het wassen van de bovenkant, die is normaal gesproken het minst smerig.
Vul twee emmers met schoon water, zet er een aan de kant en doe in de andere goede autoshampoo en eventueel een GRIT GUARD. Dit is een filter die in de bodem van de emmer past en ervoor zorgt dat zand en vuil in de emmer blijven.
Begin met je auto te wassen met de emmer met shampoo en spoel tussendoor de washandschoen steeds uit in de andere emmer met schoon water. Herhaal dit steeds.

Velgen kun je het beste schoonmaken met een speciale VELGENREINIGER. Die verwijdert remstof veel beter dan autoshampoo. Omdat velgenreiniger een redelijk agressief reinigingsmiddel is, moet aanraking met autolak worden vermeden.

Helemaal af is je auto natuurlijk wanneer je de banden met een BANDENGEL behandelt waardoor ze weer hun diepzwarte kleur terugkrijgen.

Autoruiten
Reinig je autoruiten zowel aan de buiten- als de binnenkant met een speciale ruitenreiniger voor een streeploos resultaat.

De binnenkant
Vanzelfsprekend houd je de binnenkant van je auto vrij van papiertjes, lege flesjes en andere zwervende spullen.

Automatten
Zuig met een krachtige stofzuiger de matten af en ook de stoffen (!) bekleding. Stoffen matten kunnen eventueel met speciale tapijtreiniger worden gewassen. Bij regenachtige omstandigheden, op wintersport of wanneer er dagelijks met smerig schoeisel wordt gereden, adviseren wij je om RUBBER MATTEN aan te schaffen. Die zijn gemakkelijk met een hogedrukspuit te reinigen, zijn waterdicht en blijven perfect op hun plaats liggen.

Dashboard
Het dasboard van je auto kun je met een microvezeldoek en een beetje allesreiniger of COCKPITSPRAY schoonmaken. Een vervelend klusje is echter het schoonmaken van de ventilatieroosters in het dashboard. Met een SPUITBUS MET PERSLUCHT is dit klusje zo geklaard. Stof, vuil of kleine insecten worden efficiënt weggeblazen. Houd een stofzuiger bij de hand en voer deze klus uit voordat je de rest van het interieur gaat stofzuigen.

Bekleding
Leren bekleding behandel je met een speciaal product, LEDERREINUIGER. Dit product reinigt niet alleen maar voedt het leer waardoor het soepel blijft en de kans op scheurtjes in het leer worden beperkt.

Lekker ruiken
Vieze auto geurtjes kun je natuurlijk voorkomen door regelmatig te luchten en etensresten of lege koffiebekers direct weg te gooien. Toch kan een muffe lucht niet altijd worden voorkomen of getraceerd. Gelukkig kun je vieze auto geurtjes goed maskeren en voorkomen. Er zijn diverse AUTOPARFUMS te koop. Maar ook de bekende geurboom (Arbre) om aan je binnenspiegel te hangen of het mannetjes dat je op een ventilatierooster klemt (Little Joe). Zo ruikt je auto weer heerlijk fris.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.