Auto & Motor

Q-Park en Mobian slaan handen ineen

11 aug , 2021  

Mobian en Q-Park hebben een strategisch samenwerkingsplan opgesteld en creëren daarmee een verhoogde leefbaarheid in de grote binnensteden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Q-Park hoort bij de drie grootste parkeerorganisaties van Europa en richt zich op parkeerdienstverlening. Q-Park beheert parkeergarages en parkeerterreinen in steden, bij openbaarvervoersknooppunten en ziekenhuizen. In Nederland is Q-Park marktleider met meer dan 450 parkeerfaciliteiten.

Q-Park heeft dus een interessant netwerk van parkeerfaciliteiten waaronder ook een aantal parkeergarages in Amsterdam. In de avond- en nachturen heeft Q-Park in sommige garages aan de rand van de stad restcapaciteit. Door de samenwerking van Q-Park en Mobian wordt deze capaciteit buiten het centrum beter benut.

Bezoekers van de grotere steden belonen met een deelfiets wanneer ze buiten de stad parkeren, is onderdeel van Mobian’s visie. Bewoners en bedrijven een aantrekkelijk lidmaatschap bieden, waarmee ze altijd kunnen parkeren en diverse fietsen kunnen gebruiken, past goed bij de ambitie van Q-Park en Mobian.

Mobian voorziet in een praktische app die eenvoudig toegang biedt tot de parkeergarage en de aanvullende mobiliteit. Op die manier geeft Mobian ook toegang tot een aantal Q-Park garages en biedt klanten het gebruik van een deelfiets aan. Mobian breidt het aantal beschikbare fietsen op dit moment uit, om steeds beter bij te kunnen dragen aan een autoluwe binnenstad.

Voor een pilot in de parkeergarage Amsterdam Oostpoort realiseerde Mobian MOBIHUB Oostpoort. Na een succesvolle pilotfase kiezen Q-Park en Mobian voor een samenwerking met als gezamenlijke doelen beschikbare capaciteit benutten, minder uitstoot, lagere parkeerdruk en dus een verbeterde leefbaarheid van de stad.

De beschikbare MobiHub locaties en meer informatie is te vinden op mobian.global

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.