Auto & Motor, Ondernemen

Volvo vanaf 2019 alleen nog elektrische en hybride auto’s

7 jul , 2017   Video

Volvo zal vanaf 2019 alleen nog elektrische en hybride auto’s gaan produceren. Dat betekent dat de auto’s die Volvo Cars van de band laat rollen allemaal een elektromotor bevatten, al dan niet in combinatie met een verbrandingsmotor. Dat heeft de Zweedse autofabrikant, die in handen is van het Chinese Geely, woensdag aangekondigd.

‘Hiermee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren en zal elektrificatie een steeds centralere rol spelen in de toekomst van Volvo Cars’, aldus de autofabrikant in een verklaring. Volvo is de eerste traditionele automaker die aankondigt helemaal op elektrisch en hybride over te gaan.

Volgens Volvo is dit ‘een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de automobielindustrie’. ‘Dit gaat om de klant’, zegt Håkan Samuelsson, ceo van Volvo Cars. ‘De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten.’

Nieuw merk Polestar
Tussen 2019 en 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, dat als zelfstandig automerk wordt verkocht. Ook komt Volvo met een reeks plug-in hybride auto’s die zijn voorzien van een zogeheten 48 Volt ‘mild hybrid’-systeem. Deze auto’s hebben naast een elektromotor een verbrandingsmotor op benzine of diesel. ‘Modellen die uitsluitend worden aangedreven door een verbrandingsmotor worden geleidelijk uitgefaseerd’, aldus Volvo.

‘We hebben aangegeven dat Volvo in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht wil hebben. En op deze manier gaan we het doen’, aldus Samuelsson. Hoe precies de verhouding wordt tussen volledig elektrische auto’s en hybrides met een benzinemotor is nog niet bekend.

Klimaatneutraal
Volvo Cars streeft niet alleen naar een CO2-reductie van auto’s, maar wil vanaf 2025 ook naar een klimaatneutraal productieproces. De autofabrikant wil de impact op het milieu minimaliseren en bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit in steden.

Bron: FD.nl

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.