Auto & Motor, Ondernemen

Zakelijke autoverzekering afsluiten

11 nov , 2021  

Ben jij als ondernemer de trotse eigenaar van een of meerdere bedrijfsauto’s? Dan is het zaak om jouw wagenpark goed en tijdig te verzekeren. Gelukkig is het aanbod bedrijfsautoverzekeringen groot en uitgebreid. Hierdoor is het altijd mogelijk om een passende verzekering voor jouw bedrijfsauto te vinden. Welke verzekering sluit jij voor jouw bedrijfsauto af? Ga je voor een basisverzekering? Of geef je de voorkeur aan een uitgebreidere dekking? Het is allemaal mogelijk!

Als bedrijfsauto eigenaar verzekeringsplichtig

Wanneer je een bedrijfsauto bezit, ben je verplicht om deze te verzekeren. Hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto verzekert, mag je helemaal zelf bepalen. Maar je bent in ieder geval verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering omvat een WA dekking. Dit houdt in dat je verzekerd bent wanneer je schade aan derden aanricht. Iedere bedrijfsauto moet deze dekking hebben. Heeft jouw bedrijfsauto deze dekking (nog) niet? Dan mag jouw bedrijfsauto niet de weg op. Pas wanneer een bedrijfsauto een bestelautoverzekering met een minimale WA dekking heeft, mag deze de weg op. Regel jouw bedrijfsautoverzekering dus snel als jij op korte termijn gebruik wilt maken van jouw bedrijfsauto.

Vind een passende bedrijfsautoverzekering

Een WA dekking is de minimale dekking die jouw bedrijfsauto moet hebben. Maar je kunt ervoor kiezen om jouw bedrijfsauto nog veel uitgebreider te verzekeren. Met een WA dekking ben je enkel verzekerd tegen schade die je aan derden aanricht. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten schade denkbaar die kunnen ontstaan. Zo kan er bijvoorbeeld stormschade aan jouw bedrijfsauto ontstaan na een hevige storm. Maar ook een brand of een aanrijding met een dier kan voor schade zorgen. Je kunt je tegen al deze situaties verzekeren. Het is zelfs mogelijk om je te verzekeren tegen een inbraak, diefstal of vandalisme. Ga een bedrijfsautoverzekering vergelijken om erachter te komen welke verzekering het meest geschikt is voor jouw bedrijfsauto.

Deze dekkingen zijn er mogelijk

Zoals gezegd moet jouw bedrijfsauto minimaal een WA dekking hebben. Maar deze basisdekking is vaak niet de enige dekking die mensen wenselijk achten. Daarom zijn er nog meerdere dekkingsmogelijkheden voor bedrijfsauto’s. Kies je bijvoorbeeld voor een WA casco beperkte dekking? Dan is de verzekering al een stuk uitgebreider dan bij enkel een WA dekking. Je bent hierbij onder andere verzekerd tegen diefstal en tegen een aanrijding met een dier. Wil je ook verzekerd zijn tegen vandalisme of tegen andere van buiten komende onheilen? Dan kun je kiezen voor de WA dekking met casco volledig. Hiermee ben je heel uitgebreid verzekerd. Voor welke dekking kies jij?

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.