Evenementen, Gezondheid, Ondernemen

Bio Beurs Zwolle

5 jan , 2016  

De Bio-beurs, die plaatsvindt op 20 en 21 januari 2016 in Zwolle, heeft als thema ‘Groen Groeit’. Deze groei is niet alleen te zien aan het stijgende vraag naar biologische producten, maar sinds 2015 is er zelfs een hele nieuwe bedrijfstak bijgekomen: biologisch bijenhouden. Tijdens de Bio-beurs deelt een groep pioniers hun eerste ervaringen over het omschakelproces en het biologisch houden van bijen.

Tot voor kort bestonden er in Nederland geen biologische regels voor imkers. In de Europese verordening staan wel regels voor het houden van bijen, maar deze waren nog niet vertaald naar de Nederlandse situatie. Begin 2015 hebben een aantal imkers, in samenwerking met Bionext en Skal Biocontrole hier werk van gemaakt en zijn de eerste imkers in omschakeling gegaan. In het voorjaar van 2016 komt de eerste biologische honing van Nederlandse bodem beschikbaar.

Workshop: ‘Nieuw in Nederland: Biologisch imkeren’
Op woensdag 20 januari 2016 van 17:45 tot 18.45 is de workshop ‘Nieuw in Nederland: Biologisch imkeren’. Tijdens deze workshop kunnen bezoekers van de beurs kennismaken met biologisch imkeren in Nederland en krijgen de gelegenheid om volop vragen stellen over deze nieuwe sector. Bezoekers van de beurs kunnen gratis deelnemen aan de workshop.

Zestig workshops in twee dagen
Op de Bio-beurs is een zeer uitgebreid inhoudelijk programma met workshops en lezingen. Het volledige workshopprogramma vindt u op www.bio-beurs.nl. Het aanbod is afgestemd op alle professionals die werk maken van biologisch: horeca en catering, winkeliers, handel en verwerking en boeren en telers.

Meer informatie
De Bio-beurs is de nationale vakbeurs op het gebied van biologische voeding en landbouw en is een initiatief van Bionext en Libéma.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.