Gedistilleerd

5x lekkere en snelle cocktails met prosecco

5 okt , 2020  

Bijna niks is zo lekker, verfrissend en feestelijk als een koud glas prosecco. Maar wist je dat je met prosecco ook heerlijke cocktails kunt maken? Bekijk hieronder welke cocktails je snel kunt mixen met prosecco en laat je inspireren!

  1. Aperol Spritz

Aperol Spritz is elke zomer, of eigenlijk altijd wanneer het zonnetje schijnt, een ware hit op het terras. Dat is ook niet zo gek. Het mixdrankje met bittere sinaasappellikeur genaamd Aperol, prosecco en spuitwater is heerlijk verfrissend en ideaal voor het aperitief. Je maakt de Aperol Spritz door eerst een glas te vullen met flink wat ijs. Daarna voeg je drie delen prosecco toe, twee delen Aperol en een scheutje bruiswater. Je maakt ‘m af met een schijfje sinaasappel. Salute!

  1. Mimosa

De ideale brunch bestaat uit een vers croissantje, een hardgekookt eitje en natuurlijk een mimosa! Deze klassieker is misschien wel de makkelijkste cocktail om te maken en valt bij iedereen in de smaak. Wat je nodig hebt is (het liefst vers geperste) sinaasappelsap en prosecco. Vul een champagneglas met een deel sinaasappelsap en een deel prosecco. Roer de cocktail voorzichtig door en je bent klaar om te serveren!

  1. Prosecco Royale

Voor wanneer je een dinertje hebt, of gewoon in een feestelijke bui bent, is prosecco royale de ideale cocktail. Deze roze cocktail is zoet, bruisend en ziet er fantastisch uit in een champagneglas. Giet als eerste eens scheutje crème de cassis (of cassis likeur) in je champagneglas en voeg daar een theelepel citroensap aan toe. Giet het glas vervolgens langzaam vol met prosecco en top het af met een framboos of een blauwe bes.

  1. Bellini

Ben je al bekend met de Bellini? Deze zacht zoete cocktail met prosecco en perzik is een Italiaanse klassieker en dat is verdiend! Je maakt de Bellini door eerst een scheutje perziklikeur (of perzik puree) in champagneglas te gieten. Daarna vul je het glas langzaam tot de rand met prosecco en roer je het rustig door. Super simpel en érg lekker!

  1. Kir Framboise

De Kir Framboise is een lekker bruisend drankje dat ideaal is voor het begin van een feestelijke avond of borrel. Deze cocktail is vooral bedoeld voor liefhebbers van frambozen en zoete drankjes. Om hem te maken heb je frambozensiroop nodig, een aantal verse frambozen en prosecco. Schenk een theelepel frambozensiroop in je champagneglas, gevolgd door de frambozen. Giet het glas vervolgens vol met prosecco en je bent klaar om te genieten. Enjoy!

, , , , , , ,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.