Gedistilleerd

Food… in good spirits

3 jul , 2019  

Dat je (sterke) drank voor meer kunt gebruiken dan alleen opdrinken, dat wisten we natuurlijk al. Zo zijn er diverse recepten waar je bijvoorbeeld tequila, jenever, whisky of cognac in gebruikt. Wanneer je zoekt op recepten met drank dan zul je talloze resultaten vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van fajitas die bereidt worden met tequila of bijvoorbeeld eend die bereidt wordt met whiskey.

Als je nu echt wilt shinen op de eerstvolgende barbecue, dan zouden wij de zalmtournedos adviseren die gemarineerd is in een heuse tequila marina. Lekker en nog eens uitermate makkelijk ook! Hoe dan? Eerst ga je een fles tequila kopen. Vervolgens schenk je de tequila en de olijfolie in een kommetje. Pel de tenen knoflook en pers ze erboven uit. Roer er tomatenketchup, cayennepeper, oregano en een snufje zout door. Bestrijk de tournedos met de marinade en marineer ze, afgedekt, ca. 1 uur in de koelkast. Keer ze af en toe.

En nu dan het belangrijkste, steek de barbecue aan (een grillpan kan overigens ook). Zodra de barbecue op temperatuur is bak je de zalmtournedos aan beide zijden 3 minuten. Smakelijk eten!

 

 

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.