50 Plus, Gedistilleerd

Top 5 cocktails om te maken met whisky

18 mrt , 2019  

Ben jij ook zo gek op een goed glas whisky? Dan zul je deze top 5 van cocktails met whisky ook wel kunnen waarderen! Laat je dus inspireren, en het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen om je overheerlijke cocktail te kunnen mixen is een goede Whisky online bestellen bij drankdozijn.nl

1. St. Patricks Ice Tea 
De St. Patricks Ice Tea is de ideale cocktail voor beginners. De cocktail kan namelijk haast niet mislukken, en dat is wel zo fijn als je je goede whisky niet wilt verspillen. Je maakt de St. Patricks Ice Tea door zo’n 30 tot 60 ml whisky te mixen met Ice Tea Green. Vervolgens doe je in het glas wat crushed ijs en een schijfje limoen, en klaar is je cocktail!

2. Irish Coffee
De Irish Coffee is een echte klassieker. Deze cocktail is dan ook geweldig op een koude winterdag, of als dessert. Om de Irish Coffee te maken doe je allereerst 2 scheppen bruine suiker in een glas. Daarna voeg je zo’n 30 ml (Ierse) Whisky toe en één kopje verse koffie. Vervolgens roer je de Irish Coffee goed door elkaar en maak je de cocktail af met een flinke dot slagroom.

3. Mint Julep
Ben jij dol op mojito? Dan ga je de Mint Julep ook heerlijk vinden. De cocktail maak je door wat muntblaadjes te mixen met een lepel suikersiroop. Vervolgens vul je een glas met crushed ijs, zo’n 60 ml whisky, zo’n 2 tot 3 druppels Angostora bitters en bubbelwater naar eigen voorkeur (bepaal zelf hoe sterk je je cocktail wilt!). Daarna roer je de muntblaadjes en suikersiroop goed door de cocktail heen, en maak je de garnering af met wat muntblaadjes.

4. American Beauty
De American Beauty is een cocktail waar je dankzij de mooie rode kleur en frisse smaak een goede indruk mee kan maken op je date. Je maakt deze cocktail door het sap van een halve limoen te shaken met 3 frambozen. Hierna voeg je zo’n 30 ml whisky, wat ijs en een lepel suikersiroop toe. Vervolgens shake je nog even goed, en giet je het mengsel door een fijne zeef in een glas. De garnering maak je af met crushed ijs en een aantal frambozen.

5. Whisky Ginger Ale
Voor een groot gezelschap cocktails maken is best een klus. Gelukkig is de Whisky Ginger Ale lekker snel klaar. Doe zo’n 30 tot 60 ml whisky in een glas, en voeg vervolgens crushed ijs en ginger ale toe. Tot slot plaats je een schijfje sinaasappel aan de rand van het glas, en klaar is kees. Enjoy!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.