Gezondheid

Energiedrankjes aan banden

4 nov , 2014  

Supermarkten en andere verkooppunten moeten stoppen met de verkoop van energiedranken aan jongeren onder de dertien jaar. Dit moet wettelijk worden geregeld.

Artsen willen leeftijdsgrens energydrinks
Dat zegt kinderarts Rolf Pelleboer, die lid is van de commissie pleitbezorging van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, in AD. Volgens de arts zitten er in de drankjes veel ingrediënten die niet gezond zijn voor kinderen, bijvoorbeeld evenveel cafeïne als in een kop koffie. ‘Je kinderen onder de dertien jaar geef je als het goed is ook geen koffie. Dat zorgt voor slapeloosheid en concentratiestoornissen’, aldus Pelleboer.

Doorn in het oog
Ook de enorme hoeveelheid suiker, negen klontjes, en taurine zijn Pelleboer een doorn in het oog. Jongeren boven de dertien jaar zouden er in de ogen van kinderartsen ook beter aan doen de drankjes helemaal te laten staan. Vanaf volgende maand verschijnt er wel verplicht een waarschuwing op de etiketten van de energydrinks.

Dekkers tegen
Jumbo-ondernemer Titus Vogt uit Dokkum deed de drankjes in 2012 al in de ban voor jeugd onder de achttien jaar. Toenmalig minister van Volksgezondheid Dekkers wees in datzelfde jaar een wettelijke regeling rond de verkoop van de energydrinks af.

Bron: Distrifood.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.