Hardware, Ondernemen

Google Chromebook Pixel

31 okt , 2014   Video

Google heeft vandaag de Chromebook Pixel gelanceerd, een laptop draaiend op Chrome OS mét aanraakscherm. Mooi spul.

In Nederland kennen we nog maar een paar Chromebooks, laptops die draaien op Googles besturingssysteem Chrome OS. Eerst was er de Samsung Chromebook, nu is er een van Acer te koop. Beide geen hoogvliegers, maar met 269 euro wel erg voordelig.

En dat besturingssysteem is lang zo gek nog niet. Met Chrome OS doe je alles in je webbrowser: tekstverwerking, e-mail, muziek; er staan geen programma’s op je laptop. Het voordeel daarvan: het maakt je laptop razendsnel en ongecompliceerd. Daarbij is het besturingssysteem clean en strak vormgegeven. En er zijn nog een paar voordelen: doordat je alles online doet, blijft alles ook online opgeslagen en heb je overal toegang tot je bestanden (via Google Drive). Google Docs neemt de taken van Office over, en laat je documenten gemakkelijk exporteren tot bijvoorbeeld Word-documenten of PDF’s. Het nadeel: wie uitgebreid foto’s of video’s wil bewerken, heeft niet genoeg aan de beschikbare webapplicaties. Een ander nadeel heeft Google met een van de laatste updates opgelost: je kunt nu ook zonder internetverbinding bij je (al gedownloade) e-mails en bestanden, iets dat voorheen niet mogelijk was. Sinds diezelfde update kun je webapplicaties ook in losse vensters openen. Door die update is Chrome OS een wat volwassener systeem geworden en zijn Chromebooks de moeite waard.

Deze week kondigde Google de Chromebook Pixel aan, met als voornaamste nieuwe feauture een aanraakgevoelig 13” scherm met ook nog eens een hoge pixeldichtheid: 239 per inch (versus de 227 van aan Apple Macbook Pro Retina). De laptop is strak vormgegeven (verborgen schroefjes en speakers) en heeft een glazen touchpad en een verlicht toetsenbord. Het is een van de mooist uitgevoerde notebooks van dit moment. Maak je om snelheid, connectiviteit en opslagruimte ( je krijgt een terabyte in de cloud) geen zorgen, die is in orde bij Chromebooks. Deze Chromebook Pixel is voorlopig alleen nog in de Britse en Amerikaanse Play Store te koop, en gaat een stuk meer kosten dan zijn voordelige voorgangers: $1.299. Tot die tijd kun je ook prima uit de voeten met de Acer Chromebook, al is de bouwkwaliteit en het touchpad daarvan wat minder.

Bron: Esquire.nl

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.