Hardware

Hoe flexibel ben jij in je werk?

5 feb , 2021  

Steeds meer mensen werken een deel van hun tijd niet op hun vaste werkplek. Ze werken thuis, onderweg of zelfs als ze zich op een heel andere plek bevinden. Hoe zit dat met jouw werk? Is het flexibel uit te voeren, waar je je ook bevindt? En lukt het jou ook om dit goed te doen? Wat heb je nodig om, waar je ook bent, je werk goed uit te voeren?

Wat heb je nodig?
Om te weten waar je je werk uit kan voeren, moet je eerst in kaart brengen wat je precies nodig hebt om te werken. Voor sommige beroepen is dat heel eenvoudig. Werk je achter een kassa nodig, dan heb je klanten en een kassa nodig om aan het werk te kunnen. De kans dat dat ergens buiten de winkel kan, is bijzonder klein. Ook een conducteur of machinist kan lastig ergens anders werken, een trein is behoorlijk noodzakelijk in dit geval.

Maar ook in minder voor de hand liggende beroepen kan het lastig zijn om ergens anders dan op de vaste werkplek aan de slag te gaan. Misschien moet je inloggen op een bedrijfsnetwerk dat van buitenaf niet te benaderen valt. Misschien heb je een functie waarbij je binnenkomende post af moet handelen, ter plekke een vaste telefoonlijn aan moet nemen of bepaalde apparatuur moet gebruiken die je niet zomaar mee kan nemen.

Is dat allemaal niet het geval, dan is de kans groot dat je met een laptop en een telefoon een heel eind komt. Vergeet echter ook niet om een laptop oplader in te pakken. Je laptop accu moet tenslotte zo nu en dan opgeladen worden. En werk je regelmatig op een andere plek dan op kantoor, denk dan ook aan een los toetsenbord, een muis en een monitor. Je werk aan uitsluitend een laptop uitvoeren zonder uiteindelijk last van je armen, rug of nek te krijgen is bijna onmogelijk.

Ben je aan vaste tijden gebonden?
Kun je ergens anders werken dan op je vaste werkplek, dan is het ook goed om te kijken of je aan vaste tijden gebonden bent. Moet je veel overleggen met collega’s, dan is het wel handig als iedereen op dezelfde momenten bereikbaar is. Moet je een doorgeschakelde telefoon opnemen, dan moet je tijdens de afgesproken tijden wel bereikbaar zijn, net als wanneer je vanuit huis werkzaamheden voor een callcenter doet.

Kun je je overal concentreren?
Waar veel mensen het heerlijk vinden om zo nu en dan of juist regelmatig niet naar kantoor te hoeven komen, is dat niet voor iedereen het geval. Een rustige werkplek is namelijk wel een vereiste als je ook thuis of ergens anders je werk goed wilt doen. Zeker als je snel bent afgeleid, kan het juist lastig zijn om op een andere plek je draai te vinden qua werk. Sta hierbij stil voor je besluit thuis te werken, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat he productief bent.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.