Hardware, Lifestyle

Telefoonhoesjes in soorten

21 okt , 2019  

Telefoonhoesjes geven smartphones bescherming tegen beschadigingen en valpartijen. Bovendien geven sommige hoesjes een telefoon een persoonlijk tintje met een leuke kleur of print. Zowel iPhone 11 pro max hoesjes met designprint of bookcases voor de Samsung Galaxy S9 beschermen tegen vuil en krassen. Hoesjes zijn er in verschillende soorten en bieden meer of minder bescherming.

Backcovers
Een backcover bedekt de achterkant en de zijkanten van de telefoon. Voordeel is dat de smartphone zijn vorm blijft behouden. De Backcover is er in harde kunststof of siliconen. Wil je ook de voorkant beschermen dan heb je ook een screenprotector nodig. Een bumpercase is een kunststof rand die alleen de zijkanten van de telefoon beschermt. De bumper is dikker dan het toestel. De voor- en achterkant van de telefoon worden nauwelijks beschermd.

Book- en flipcases
Een bookcase bedekt de hele telefoon met een klep aan de voorkant die je opent zoals je een boek openslaat. Bepaalde modellen hebben vakjes en de case kan als een standaard dienen voor de smartphone. Het beschermt de voorkant, de achterkant en één zijkant. Nadeel is dat de klep bij gebruik van de smartphone opengeklapt moet worden. Ook bij fotograferen kan de klep voor de lens komen. Flipcases lijken op bookcases, maar dit hoesje heeft een andere sluiting.

Optimale bescherming
Bodycovers beschermen de telefoon optimaal. Er zijn verschillende typen, waarbij de full bodycovers de beste bescherming bieden. Doordat de covers de smartphone totaal omsluiten, wordt de smartphone wel een stuk dikker. Deze hoesjes worden veel gebruikt in de bouw of bij mensen die een sport beoefenen met valrisico’s. Waterdichte hoesjes beschermen tegen water. Ook deze hoesjes worden beroepsmatig of bij bepaalde sporten gebruikt. Het biedt een uitgebreide bescherming omdat de smartphone ingepakt is. Met een ingebouwde screenprotector is de telefoon gewoon te bedienen. Een pouch is een etui om de telefoon in te bewaren. Het beschermt de telefoon aan alle kanten. Een nadeel is dat de telefoon uit de pouch gehaald moet worden om te kunnen bellen.

Het is dus bepalend welke bescherming je wilt voor de smartphone. Het spreekt voor zich dat de valbestendige en waterdichte hoesjes de meeste bescherming bieden. Voor meer design kun je beter gaan voor een backcover met een print.

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.