Hardware

TomTom Bandit

5 mei , 2015   Video

TomTom komt met een actiecamera op de markt genaamd TomTom Bandit actiecamera. TomTom wordt door de meeste wintersporters gebruikt als navigatiesysteem richting de bergen, maar vanaf volgend winterseizoen kan daar de actiecamera aan worden toegevoegd. Hiermee gaan zij de directe concurrentie aan met actiecamera gigant GoPro. Het onderscheidende vermogen van de TomTom is volgens hen de ingebouwde mediaserver, waardoor het beeldmateriaal niet gedownload hoeft te worden voordat je het gaat monteren. De ‘shake to edit’ functionaliteit zorgt er voor dat je binnen enkele minuten een video kan creëren en online kan plaatsen.

“Het grootste probleem bij actiecamera’s is het bewerken van video’s. Dit kost vaak gigantisch veel tijd waardoor veel hele vette video’s niet geupload worden. Bij de bestaande actiecamera’s is het noodzakelijk om alle gigabytes te downloaden naar een sterke computer. Wij hebben met de nieuwe TomTom Bandit Actiecamera een camera ontwikkeld waarbij het materiaal op de camera zelf verder verwerkt wordt. Hierdoor is montage een stuk makkelijker en kunnen de video’s sneller online gedeeld worden”, aldus Slobodan Stanisic, hoofd engineering bij TomTOm.

De nieuwe actiecamera van TomTom is voorzien van bewegings- en GPS sensoren. Deze functionaliteiten zorgen er automatisch voor dat spannende momenten vastgelegd worden op basis van hoogte, snelheid, G-kracht en de versnelling van de hartslag. Uiteraard kun je dit ook allemaal handmatig besturen. De camera heeft de beschikking over een groothoeklens, 16 MP CCD sensor en een ontzettende sterker processor. Voor de actiebeelden heeft het merk er uiteraard voor gezorgd dat de camera water en winddicht is. Voor de rest werkt de camera grotendeels hetzelfde als de bekende GoPro camera. Via de TomTom Bandit applicatie kun je direct de beelden terugkijken. De Batt-Stick zorgt er voor dat de levensduur van de batterij lang is en zorgt voor een paar uur plezier.

De TomTom Bandit is vanaf Mei verkrijgbaar voor €429,-

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.