Hardware

Waar is een betrouwbare refurbished iPhone aanbieder aan te herkennen?

18 dec , 2020  

Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen alles gloednieuw uit de winkel kopen. Vooral niet als je ook nog eens veel geld kunt besparen. Je kunt dus zeggen dat mensen zich steeds bewuster zijn van de keuzes die zij maken. Ook wat betreft de keuze van een smartphone. Vandaar dat de refurbished iPhones steeds populairder worden in Nederland.
Refurbished iPhones zijn toestellen die geretourneerd zijn om bepaalde redenen, zoals een voorraadoverschot of een technisch defect. Deze toestellen worden dan opgekocht door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het refurbished segment, waarna de iPhones worden nagekeken door reparatie specialisten. Zij kijken zorgvuldig naar eventuele defecte onderdelen. Worden deze gevonden? Dan worden de onderdelen direct vervangen voor nieuwe onderdelen. Als alles daarna goed werkt, zijn de toestellen klaar voor verkoop. Door dit uitgebreide controleproces ontstaan de beste refurbished iPhones.
Je bent met het kopen van een refurbished iPhone een stuk goedkoper uit dan bij het kopen van een nieuwe iPhone en je bespaart ook nog eens het milieu. Klinkt goed, maar waar kun je een betrouwbare refurbished iPhone aanbieder aan herkennen? In dit artikel gaan we dieper in op een aantal belangrijke punten.

Een keurmerk
In je zoektocht naar een refurbished iPhone zal je veel webshops tegenkomen die elk refurbished iPhone in alle soorten en maten verkopen. Denk hierbij aan een refurbished iPhone Xs, maar ook aan een wat ouder model zoals de iPhone 7 refurbished. Om je als webshop te onderscheiden kun je een keurmerk nemen. Hiermee laat je zien dat je strenge voorwaarden stelt aan je producten. Een belangrijk keurmerk voor een webshop is het webshop keurmerk. Maar ook het refurbished keurmerk wordt steeds populairder. Deze is sinds kort geïntroduceerd door Techniek Nederland en laat zien dat een aanbieder zijn refurbished iPhones op meer dan 50 verschillende punten laat controleren, maar is ook transparant over de kwaliteit die geleverd wordt. Zo ben je altijd verzekerd van een top aankoop.

De klantbeoordelingen
Een ander punt waar je een goede aanbieder aan herkent zijn de klantbeoordelingen. Hierin wordt vaak aangegeven welke ervaringen andere klanten hebben met een bedrijf. Een betrouwbare aanbieder is te herkennen aan de vele positieve klantbeoordelingen en recensies. Je weet dus eigenlijk zeker dat je een goed toestel koopt bij zo’n aanbieder. Kies daarom altijd voor een aanbieder met veel positieve beoordelingen. Een aanbieder met veel negatieve beoordelingen kun je beter vermijden. Je wilt namelijk zekerheid hebben en niet voor verassingen komen te staan.

De garantievoorwaarden
Een punt dat vaak overgeslagen wordt zijn de garantievoorwaarden. Hierin wordt aangegeven wanneer de garantietermijn in gaat, welke onderdelen er wel of niet binnen de garantie vallen en hoelang de garantietermijn duurt. Deze voorwaarden kunnen erg verschillen per aanbieder, lees ze daarom altijd voor de zekerheid even door. Het kost maar enkele minuten, maar kan je een hoop verwarring besparen.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.