Horeca & Gastronomie

13 okt , 2014  

Van der Valk presenteert de meest gastvrije omgeving in de foodservicesector. De hotel- en restaurantketen wordt op basis van de criteria service, kwaliteit, prijs, hygiëne, sfeer en omgeving als beste beoordeeld door gasten met gemiddeld een 8,2. Van der Valk verdrijft hiermee Marriott Hotels van plek één in het Nationaal Formule Onderzoek (NFO).

Van der Valk, Carlton en Hilton bezetten respectievelijk plek één, twee en drie in de NFO-ranglijst, een gezamenlijk initiatief van onderzoeksbureau Foodstep en @FoodClicks. De drie hotelketens scoren het best volgens de eigen gasten op de vijf beoordeelde aspecten, te weten service, kwaliteit, prijs, hygiëne, sfeer en omgeving. Van der Valk en Hilton hebben beide een sprongetje voorwaarts gemaakt ten opzichte van vorig jaar, terwijl Carlton zich op het gebied van de gasttevredenheid heeft gestabiliseerd. Verhage is de beste niet-hotelketen. Het fastservicebedrijf gooide vorig jaar al hoge ogen met plek vijf, nu bezet de keten zelfs de vierde plek in de NFO-ranglijst. De snelste groeier in de lijst is Subway. De broodjesketen bezet nu plek vijf en komt van plek 12. Het wist de gemiddelde score op de verschillende aspecten met 0,2 op te schroeven naar een 7,9.

Binnen Leisure is het Landal Greenparks dat de hoogste ogen gooit. De horeca van de keten van bungalowparken scoort een ruime voldoende: een 7,8. Het stijgt daarmee van plek 11 in 2013 naar plek 8 dit jaar. Opvallend is dat de formules in het segment ‘horeca bij retail’ ook dit jaar laag scoren. La Place, Ikea en Hema hebben diverse nieuwe initiatieven ontplooid dit jaar, toch blijkt de waardering van de gasten relatief laag. Zo bezet Hema plek 26, La Place plek 27 en Ikea zelf plek 33. De fastfoodketens doen het overigens niet veel beter. Zowel McDonald’s als Burger King staan laag genoteerd op plek 34 en 35. Beide ketens scoren een gemiddeld cijfer op de beoordeelde aspecten van een 7,2.

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.