Horeca & Gastronomie

Grand Café De Tropen Amsterdam

4 jul , 2015  

Amsterdam Oost maakt deze zomer plaats voor het nieuwe ‘Grand Café De Tropen’, gevestigd in het indrukwekkende monument van het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen). Een levendige hotspot, midden in Amsterdam, met een groot zonnig terras aan het Oosterpark, dat wordt teruggeven aan de Amsterdammers. Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor het interieur en de inrichting, waarbij de historische elementen van het pand in acht worden genomen en er een goede balans wordt gezocht tussen het park, recreatie en het monumentale pand. De opening van De Tropen staat gepland voor augustus.

Het vernieuwde grand café telt 90 zitplaatsen binnen en 100 zitplaatsen buiten op het zonnige, ruime terras aan het Oosterpark. Met de huidige renovaties van het Oosterpark worden de poorten geopend naar de binnentuin van het KIT. De Tropen wordt zowel toegankelijk voor bezoekers van het Tropenmuseum als bezoekers van buitenaf. De Tropen gaat een prachtige recreatieruimte vormen tussen Amsterdam Oost en het Oosterpark.

Interieur en inrichting door studio Piet Boon
Het interieurconcept en de inrichting van De Tropen zijn ontworpen door studio Piet Boon en blijven dicht liggen bij de oorspronkelijke waarden van het monumentale pand; groen, werelds & historisch. Studio Piet Boon staat bekend om het vinden van een balans tussen individualiteit, functionaliteit en esthetiek en slaat met het concept van De Tropen een brug tussen kunst, cultuur, architectuur en de bijzondere geschiedenis van het monumentale pand van het KIT. De bijzondere band met het Tropenmuseum wordt benadrukt door het tentoonstellen van unieke culturele objecten afkomstig uit de collectie van het museum, waarmee de authenticiteit en schoonheid van de locatie worden geaccentueerd. Het vernieuwde uiterlijk en karakter van De Tropen benadrukt de nieuwe sociale functie voor zowel museumbezoekers als bezoekers van buitenaf.

KIT
Het KIT is een indrukwekkend monumentaal pand gelegen aan de Mauritskade in Amsterdam. Een diversiteit aan bedrijven en organisaties met een sterke focus op duurzame ontwikkelingen en interculturele samenwerking, vindt hier een thuis.
Hier ontmoeten zij elkaar met een gezamenlijke grensverleggende visie en ontstaan er vruchtbare samenwerkingen. Eén van deze organisaties is het Tropenmuseum waar culturen tot leven worden gewekt door prachtige kunstwerken, historische foto’s,
muziek en film. Daarnaast is het gebouw van KIT beschikbaar voor congressen, vergaderingen, bruiloften en evenementen.

Oosterpark
Het Oosterpark is een levendig park en populair bij Amsterdammers en toeristen. Met het project Verdubbeling Oosterpark wordt het park gerenoveerd om al deze bezoekers goed te kunnen blijven ontvangen. Vanaf juni zijn delen van het park weer geopend en eind september is het hele park weer openbaar. In de komende jaren wordt het park vervolgens stapje voor stapje uitgebreid en de openbare ruimte van het park vergroot. Eigenaren van de gebouwen in het park, waaronder het KIT en Hotel Arena, halen hun hekken weg en voegen delen van hun privéterrein toe aan het park. Vanaf augustus zijn bezoekers welkom in de binnentuin en op het terras van De
Tropen.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.