Koffie

Anonieme koffie voor CIA

13 okt , 2014  

Bij Starbucks worden de namen van klanten op koffiebekers geschreven. Het systeem werkt overal ter wereld, zorgt soms voor hilariteit en doet de bestellingen sneller vooruitgaan. Er is maar één vestiging van Starbucks waar het niet gebeurt: in de meest veborgen koffiebar ter wereld. Die van de CIA in het Amerikaanse Langley.

Het is een van Starbucks’ drukste vestigingen, maar de manier van werken is er door het bijzondere clienteel een beetje anders. In het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst in Langley blijkt de koffiebar goed verborgen. In de wandelgangen wordt de vestiging met een knipoog de “Stealthy Starbucks” of “onzichtbare Starbucks” genoemd.

De duizenden geheime agenten, analisten, economisten, ingenieurs van de inlichtingendienst blijken dol te zijn op de koffie van de keten en zorgen ervoor dat de vestiging door Starbucks tot de belangrijkste winkels van het land rekent. De krant Washington Post nam een kijkje achter de schermen van de Starbucks van de CIA.

De negen barista’s moesten een intensieve selectieprocedure doorlopen waarbij ze grondig gescreend worden. Tegen hun vrienden mogen ze niet zeggen waar ze werken. “Een overheidsgebouw”, antwoorden ze dan. Als vrienden te hard doorvragen naar hun werk, moeten ze de CIA daarvan op de hoogte brengen. Het personeel wordt elke dag door agenten naar hun werkplek begeleid en moet na het einde van hun werkdag weer naar buiten geëscorteerd worden.

Bron: HLN.be

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.