Koffie, Lifestyle

De Boer & De Boer

27 jul , 2016  

De oorsprong van koffie begint bij de koffieboer. maar waar komt de koffie in ons kopje eigenlijk vandaan? Hoe wordt het gemaakt? En wat bepaalt de smaak? Om de Nederlandse koffiedrinker hierin mee te nemen is Nespresso samen met Sacha de Boer afgereisd naar Colombia. daar heeft zij de verschillende fases van het koffieproces op sprekende wijze in beeld gebracht. Het resultaat is een serie van vijf minidocumentaires, interactieve 360⁰ video’s en een bijbehorende foto-expositie met de titel ‘de boer & de boer. De reis van koffiebes tot kopje.’

Sacha de Boer reist als fotograaf de wereld rond om mensen en culturen vast te leggen. Tijdens haar reis met Nespresso ontmoette ze de lokale Colombiaanse boeren en hun gezinnen. “Als echte koffieliefhebber was ik erg benieuwd naar het verhaal achter mijn dagelijkse kopje koffie. Als ik terugkijk op mijn tocht door Colombia, denk ik vooral aan de mensen die ik heb ontmoet. Zij hebben de kwaliteit van de Colombiaanse koffie letterlijk in handen”, aldus Sacha de Boer.

De toekomst staat centraal
Het beschermen en veiligstellen van hoge kwaliteit koffie is van groot belang voor de toekomst van Nespresso als bedrijf. Door koffie op duurzame wijze te telen, kan Nespresso hoge kwaliteit koffie blijven aanbieden in de verre toekomst.

Hiervoor heeft Nespresso ruim 10 jaar geleden in samenwerking met Rainforest Alliance het AAA Sustainable Quality™ Programma opgezet. Dit AAA-programma is gelanceerd in Colombia, een land dat bekend staat om de hoge koffiekwaliteit. Hier werkt Nespresso samen met zo’n 48 duizend boeren. Deze boeren worden met technische assistentie door ongeveer 140 landbouwkundigen ondersteund. Hiervoor werkt Nespresso samen met partners zoals Federación Nacional de Cafeteros de Colombia (FNC). FNC zet zich in voor het welzijn van boerenfamilies. Dit doen zij door het promoten van duurzame productie en het commercialiseren van Colombiaanse koffie.

Flor Betancourth van FNC zegt hierover: “Het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programma is een uniek programma waarbij het verbouwen van hoge kwaliteit koffie centraal staat. In Colombia bundelen FNC en Nespresso hun krachten om langetermijnrelaties met boerengemeenschappen op te bouwen. De boeren worden voorzien van middelen, training en technische ondersteuning om de koffiekwaliteit, duurzaamheid en productiviteit te verhogen en op deze manier waarde in de gehele keten toe te voegen.”

De reis van koffiebes tot kopje
De reis die Sacha de Boer maakte is vastgelegd in een vijfdelige minidocumentaire en laat het verhaal van de herkomst van koffiekwaliteit zien. Sacha de Boer heeft vandaag haar foto-expositie officieel geopend in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De expositie is exclusief voor leden van Nespresso. Een selectie van de foto’s is te zien in de Boutiques van Nespresso. Klanten kunnen hier ook zelf Colombia ervaren door het bekijken van de speciale 360⁰ video’s. Door middel van een virtualrealitybril en koptelefoon wandel je zelf virtueel door de koffieplantages. Deze 360° video’s zijn ook te bekijken op www.nespresso.com/deboer. Hier kunnen bezoekers ook zelf hun eigen fotoreportage maken van het Colombiaanse landschap en met hun inzending kans maken op een fotografieworkshop van Sacha de Boer.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.