Koffie

High Coffee

27 mrt , 2015   Video

Waarom koffie aan een normale smaaktest onderwerpen als het ook met een meer verruimde geest kan? Voor hun laatste campagne nodigde Moyee Coffee een groep ervaren cannabis rokers uit om hun koffie te testen onder invloed van cannabis. Het resultaat is de korte film de de passende naam: Under the Influence. Niet eerder was een smaaktest zo vermakelijk en de reacties zo enthousiast.

Moyee is een radicaal koffie merk met een radicaal sociale visie. Sinds de oprichting in 2011 heeft Moyee een serie aan provocerende campagnes gelanceerd om aandacht te creeeren voor hun FairChain filosofie. Deze nieuwe campagne werkt volgens een ruimdenkend beginsel: neem een kleurrijke collectie cannabis rokers, get them high, nodig ze uit Moyee Coffee te proeven en noteer hun eloquente en verassende commentaar.

De twee minuut durende film ‘Under The Influence’ is een knipoog naar de normale clichés die smaaktesten omringen. Je hebt de sierlijke dame op leeftijd die dromerig zegt: “Ik vergelijk de koffie met seks. En een paard. Een groot sterk paard.” En de jonge creative die vastberaden concludeerd: “Moyee Coffee is rond. Niet driehoekig. Maar zeker golvend.

De film is gemaakt in samenwerking met 180 Amsterdam. De twee bedrijven brachten hun creatieve geesten bij elkaar voor een nieuwe episode in de reeks radicale en provocerende campagnes die de FairChain filosofie verspreiden.

Moyee Coffee founder Guido van Staveren van Dijk legt uit: `Onze campagnes spelen altijd in op een relevant thema. Hoewel cannabis legaal is in Nederland is er een heftige discussie over het gebruik en de productie van drugs. De Under the Influence campagne is een speelse bijdrage aan die discussie.

Al Moseley, President en Chieff Creative Offficer van 180 Amsterdam voegt toe: “Uit studies blijkt dat je geur en smaak vermogen toeneemt onder invloed van cannabis. Wij hebben het uitgeprobeerd en de resultaten veelzeggend. Het is een radicaal andere benadering van wat normaal gesproken een wat brave smaaktest was geweest.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.