Koffie, Ondernemen

illy kondigt derde conventie aan in samenwerking met Università del Caffè getiteld ‘Growing Together’

6 dec , 2016  

De derde Università del Caffè’s Conventie, getiteld ‘Growing Together’ zal worden gehouden in San Antonio de Oriente, Honduras, van 5 tot 7 december. De conventie welke georganiseerd wordt door de Univeristà del Caffè van illy wordt gehouden op Università El Zamorano, een universiteit gespecialiseerd in landbouwkunde. De conventie zal worden bijgewoond door 60 leraren van 25 buitenlandse illy vestigingen.

De conventie heeft als doel om een moment van educatieve coherentie en debat te creëren met een specifieke focus op de praktijk, met name het werk op de plantages en de dynamiek in koffiehandel, om zo de toekomst van koffie beter te begrijpen.

Tijdens de driedaagse conventie worden theorielessen, verzorgd door deskundige docenten, afgewisseld met praktijkvoorbeelden door middel van rondleidingen op de Finca Quetanquira koffieplantage, welke een mooie inkijk geeft in de fases van het groeiproces.

Zowel in de klas als in het veld worden vijf verschillende fasen gepresenteerd: de plantage, van het analyseren van plantenrassen en steenvruchten tot manieren deze te laten groeien; oogsten; het fermenteren van de bessen; wassen en sorteren; het droogproces; en, tot slot, het selectie en analyseproces van de groene bonen en de export van de bonen welke voldoen aan de kwaliteitsnormen.

illy heeft de Univeristà del Caffè opgericht om wereldwijd een hoogwaardige koffiecultuur te bevorderen en te promoten door middel van onderwijs. Al meer dan vijftien jaar verzorgt Università del Caffè gespecialiseerde opleidingen, niet alleen voor koffie liefhebbers, maar te meer voor de professionals betrokken bij het gehele proces van boon tot koffie, van de telers tot horeca professionals.

Meerdere alumni van illy’s Master in Coffee Economics and Science zullen tijdens de conventie spreken, waaronder Olvin Alejandro Rogríguez Valladares, Juan Alfredo Pacas, Stephany Dávila, Mario Arroyo en Marjorie Canjura.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.