Koffie, Lifestyle

Nespresso Cafezinho do Brasil

7 sep , 2016  

Met de warme, kleurrijke en levendige Braziliaanse koffiecultuur als inspiratiebron hebben de experts van Nespresso de Cafezinho do Brasil ontwikkeld, een krachtige Limited Edition Grand Cru. In Brazilië is koffie een vast onderdeel van de dagelijkse rituelen. Het hoort bij een praatje in de koffiebar, maar evengoed bij de uitwisseling van zakelijke voorstellen. Een ‘cafezinho’ of ‘kleine koffie’ in het Braziliaans-Portugees is eigenlijk synoniem aan ‘welkom’. Door een onbekende een warm welkom te geven met een kop koffie, ontstaat er meteen een persoonlijke band.

De smaak van Brazilië
Deze nieuwe Limited Edition voert u mee naar het kloppende hart van een bruisende Braziliaanse stad. Nespresso sprak met de lokale bevolking om het aroma en de karakteristieke kenmerken van hun ideale cafezinho te achterhalen. Op basis van de lokale voorkeuren en geïnspireerd door de diepgewortelde koffiecultuur van het land, ontwikkelden de koffiekenners van Nespresso een krachtige espresso die de essentie van de cafezinho vangt.

Ruurd Neurink, Koffie-ambassadeur, legt uit: “De Braziliaanse bevolking leerde ons dat hun ideale koffieprofiel bitterheid bevat, gebrande tonen en een kenmerkend aroma. Om deze tonen, door Nespresso geïdentificeerd als walnoot, sandelhout en kruidige accenten, vast te leggen, selecteerden we met veel zorg Arabica-variëteiten uit het zuiden van Brazilië. Aan de kust, in de deelstaat Espirito Santo, is de luchtvochtigheid hoog, wat helpt om deze speciale tonen in de koffiebessen te ontwikkelen. We hebben nauw samengewerkt met de boeren om de karakteristieke tonen in combinatie met hoge kwaliteit te bereiken.”

Pure origin Grand Cru
Zoals bij alle Nespresso Grands Crus, was zorgvuldige selectie een cruciale factor bij de ontwikkeling van Cafezinho do Brasil. Als Pure Origin-koffie is alle koffie afkomstig uit Brazilië. Landbouwkundigen van Nespresso werkten nauw samen met de boeren, bespraken de methodes die ze gebruiken en demonstreerden een specifieke oogsttechniek voor de koffie, waarbij alleen de rijpe bonen worden geplukt zonder ze in aanraking te laten komen met de grond. Daardoor blijft het specifieke aroma voor de Cafezinho do Brasil behouden.
Deze Limited Edition maakt tijdelijk deel uit van het assortiment Pure Origin Grands Crus, dat momenteel bestaat uit Indriya from India, Rosabaya de Colombia, Dulsão do Brasil en Bukeela ka Ethiopia.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.