Koken

Taart bakken? Maak het jezelf gemakkelijk met deze 3 hulpjes

30 nov , 2022  

Taart bakken is een erg leuke én lekkere bezigheid. Je kunt er ook zo ontzettend veel kanten mee op. Van een simpele appeltaart of slagroomtaart tot een heuse layer drip cake in de kleuren van de regenboog. Soms ziet het er echter wel wat makkelijker uit dan het in werkelijkheid is. Maar met onderstaande drie hulpjes kan het eigenlijk niet meer mis gaan. Heb je zin om taart te bakken? Maar moet het wel dé perfecte taart worden? Maak het jezelf gemakkelijk met onderstaande drie hulpjes!

Nooit meer scheve plakken met een handige taartsnijder
Vind jij het ook altijd zo’n crime om het biscuit voor een slagroomtaart bijvoorbeeld in mooie gelijke, rechte plakken te snijden? Je hoeft het mes vaak maar iets scheef te houden en voordat je het weet lijkt jouw taart op de toren van Pisa. Uiteraard zijn er verschillende manieren om toch mooie rechte plakken te snijden. Maar vaak vraagt dit wel om wat oefening. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een hele handige taartsnijder kopen voor een prikkie. Met een taartsnijder kun je een taart halveren of in meerdere gelijke plakken verdelen. In de meeste gevallen heeft een taartsnijder één of meerdere zaagdraden die in de hoogte verstelbaar zijn.

Taartverdeler voor het verdelen in gelijke stukken
Nu je het biscuit hebt doorgesneden, de vullingen hebt aangebracht en de taart verder hebt afgewerkt, opgespoten en gedecoreerd, is het natuurlijk tijd om de taart in stukken te snijden. In stukken snijden lukt vaak nog wel, maar of die stukken dan ook gelijk en even groot zijn, dat is altijd maar de vraag… Ook hier hebben we gelukkig een handig hulpje voor: een taartverdeler. Een taartverdeler gebruik je om aan te geven waar je moet snijden. Doe dit na het maskeren, vóór het opspuiten en decoreren. Zo weet je precies welke verdeling je aan moet houden met het opspuiten en voorkom je dat de taartverdeler je decoratie verpest. Zorg er wel voor dat de lijnen nog enigszins zichtbaar zijn, anders heb je weinig aan je taartverdeler.

Met een appelschilmachine is een appeltaart een fluitje van een cent
Ben je van plan om een appeltaart te maken? Hoewel dit eigenlijk een vrij simpele taart is, kan het schillen en snijden van de appels flink wat tijd in beslag nemen. Met een appelschilmachine wordt het schillen van de appels echter een fluitje van een cent. Prik de appel aan de boor, draai aan de hendel en laat de machine het werk doen. Sommige appelschilmachines snijden tevens de appel en verwijderen ook het klokhuis. Zo heb je die lekkere appeltaart binnen mum van tijd klaar!

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.