Lifestyle

3 activiteiten die je thuis kunt ondernemen tegen verveling

19 mrt , 2020  

Ondanks alles wat je tegenwoordig kunt ondernemen zijn er nog steeds mensen die zich gedurende de dag gaan vervelen, die niet weten wat ze moeten doen. Nadat ze de gehele nacht online roulette gespeeld hebben en een leuke winst gemaakt hebben, is het overdag verveling troef. Wij geven je hier tips om die verveling tegen te gaan.

Schoon je mailbox eens op
Je kunt als jij je verveelt zoeken in allerlei nutteloze zaken, het is beter de verveling te bestrijden met nuttige activiteiten. Wat je bijvoorbeeld eens zou kunnen doen is de computer opstarten en eens kritisch te kijken naar alle nieuwsbrieven die je dagelijks krijgt en je mailbox sterk vervuilen. Meld je af voor deze nieuwsbrieven en schoon je mailbox op. En als je dan toch achter je PC zit, kijk naar de opgeslagen bestanden en geef je CV een update. Want die is daar vast aan toe.

Ga bewegen
Wat zeker goed is tegen verveling is bewegen. Maak een fikse wandeling. Je zult merken dat na die wandeling je hoofd weer heerlijk leeg is en je weer plannen en ideeën krijgt. Je kunt uiteraard ook naar de sportschool gaan en daar het uiterste van je lichaam vragen. Bewegen is altijd goed. Nog beter is deze zaken combineren. Wandel dus naar de sportschool, en laat de auto gewoon een keer staan.

Ervaar wat het is om een goed boek te lezen
Wat ook goed is, is het lezen van een boek. Pak nou eens een echt boek uit de boekenkast en worstel je door de eerste hoofdstukken. Je zult merken dat je gaandeweg gegrepen wordt door het verhaal en niet zelden lezen mensen een boek voor zover mogelijk in een ruk uit. Je zult genieten van het verhaal, maar ook van de echte papieren pagina’s die door je vingers ritselen. Heb je geen boek? Koop er dan een of word lid van de bibliotheek. En zo zijn er behalve de drie bovenstaande activiteiten natuurlijk veel meer dingen die je kunt doen. Kom van je luie bank af en zet de TV met voetbal op uit. Maai het gras, doe de tuin en verwijder onkruid tussen de tegels vandaan. Ook nuttig is de zolder eindelijk eens opruimen. Bovendien vind je dan vaak nog leuke spullen waarvan je het bestaan al lang vergeten was.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.