Lifestyle

3 tips om je telefoonkosten te beperken buiten de EU

3 jan , 2022  

Van oudsher schieten mensen in de stress bij het idee van internationale telefoonkosten. Nu veel telefoons ook een actieve mobiele internetverbinding gebruiken, is het risico op een hoge telefoonrekening in het buitenland alleen maar toegenomen. Gelukkig kun je binnen de EU gewoon gebruikmaken van je Nederlandse belbundel. Buiten de EU moet je wel degelijk zeer beducht zijn op telefoonkosten. We geven drie tips om je telefoonkosten te beperken buiten de EU.

Lokale simkaart gebruiken

Wil je toch gewoon gebruik kunnen maken van je mobiele internet in het buitenland, en daar zonder hoge kosten naar lokale nummers kunnen bellen? Dan doe je er verstandig aan om ter plekke een lokale simkaart te kopen en deze in je telefoon te gebruiken. Om te voorkomen dat je in het buitenland aan een abonnement vast komt te zitten, kun je het beste voor een prepaid simkaart gaan. Wil je graag ook op je eigen, Nederlandse nummer bereikbaar blijven? Bij een dual-sim telefoon kun je twee fysieke simkaarten gebruiken in hetzelfde toestel. Heb je niet twee slots voor simkaarten, dan kun je nog onderzoeken of je telefoon eSIM ondersteunt. In dat geval kun je je Nederlandse simkaart laten omzetten naar een eSIM, zodat je alsnog met twee verschillende simkaarten kunt werken.

Nederlandse prepaid simkaart

De beste manier om kosten binnen de perken te houden, is door een budget te stellen dat duidelijk af te bakenen is. Met een telefoonabonnement is dit lastig, omdat je geen goed up to date beeld hebt van de kosten die je tot nu toe gemaakt hebt. Daarom is het een goede optie om van tevoren een Nederlandse prepaid simkaart aan te schaffen en deze te gebruiken in het buitenland. Zo kun je niet meer opmaken dan het tegoed dat op de kaart staat.

Wifi gebruiken

Je wilt natuurlijk wel bereikbaar zijn in het buitenland. Daarom kun je niet anders dan roamen op een buitenlands telefoonnetwerk met je telefoon wanneer je in het buitenland zit. Hoeveel je belt kun je immers ook zelf goed in de hand houden. Maar omdat je met buitenlandse tarieven te maken hebt en het verbruik van mobiele data minder goed te controleren is door het voortdurend synchroniseren van accounts dat op de achtergrond gebeurt, is het verstandig om data-roaming uit te zetten. Je kunt dan enkel van het internet gebruik maken als je op de wifi zit. Met een goede wifi-verbinding kun je overigens ook gratis bellen via WhatsApp of Skype.

Bewustzijn is verstandig omtrent bellen en internet in het buitenland. Buiten de EU is de angst voor hoge kosten terecht en doe je er zeer verstandig aan om voorzorgsmaatregelen te treffen.

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.