dingen om te doen in Ijmuiden

Lifestyle

5 dingen om te doen in IJmuiden

25 feb , 2020  

Ijmuiden, gelegen in Noord-Holland,  is de op twee na grootste havenstad van Nederland. Jaarlijks gaan veel Nederlanders een dagje of weekendje naar de stad Ijmuiden om onder andere te genieten van het strand en de duinen. Maar wat is er nog meer te doen in Ijmuiden? Lees hieronder vijf dingen om te doen in deze bekende havenstad!

1. Bezoek het Ijmuider Zee- en Havenmuseum

Ook voor mensen die minder geïnteresseerd zijn in scheepvaart is dit museum absoluut een aanrader. Het Ijmuider Zee- en Havenmuseum is een groot museum waar de complete geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en Ijmuiden wordt uitgelegd. Ook met kinderen is dit een echte aanrader. Zo kunnen kinderen leren knopen, kapitein van een boot spelen en een speurtocht volgen. 

2. Voorstelling in het theater

Ijmuiden staat ook bekend om het Stadsschouwburg Velsen. In dit theater hebben ze een uitgebreid programma aan theatervoorstellingen. Hou je van theater en muziek? Dan is een bezoekje aan deze stadsschouwburg een absolute aanrader.

3. Zonnen op het strand

Is het lekker weer tijdens je dagje uit naar Ijmuiden? Dan kan je heerlijk genieten van de diverse stranden van Ijmuiden. Het Kennemerstrand is het breedste strand van Nederland. Het strand is erg bekend, waardoor er altijd wel iets te doen is. Ga lekker zitten op een terrasje op het strand en kijk naar de diverse watersporters en andere strandbezoekers.

4. Maak een fietstocht

Ook voor fietsliefhebbers is Ijmuiden een aanrader. Je kan vanuit Ijmuiden heerlijk fietsen door de duinen of naar andere bekende badplaatsen in de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld fietsen naar Zandvoort, Wijk aan Zee en Bloemendaal aan Zee.

5. Bunker museum

Voor iedereen die geinteresseerd in in de geschiedenis en de tweede wereldoorlog is het Bunker museum een aanrader. Het museum bevindt zich in de bunkers die gebruikt zijn tijdens WO-2.

Afbeelding van Rob van der Meijden via Pixabay

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.