Lifestyle

6x de leukste meivakantie activiteiten voor kinderen

5 mei , 2022  

Het is bijna tijd voor de lekkerste vakantie van het jaar; de meivakantie. Maar wat ga je dit jaar ondernemen met de kids? Kies je voor een relaxte meivakantie zodat je kinderen weer even lekker kunnen opladen voor de laatste schoolperiode, of ga je juist voor een actieve vakantie? Het is immers weer lekker weer en alles is open. Wij geven je 6 leuke tips.

1.   Movienight

Een tip voor als het lekkere weer nog even op zich laat wachten of voor tijdens de koudere avonden: een filmdag/avond! Lekker lui op de bank met een filmpje via Netflix. Maar je kunt je kinderen ook meenemen naar de bios. Er draaien veel leuke films dit seizoen, zoals bijvoorbeeld: Sing 2, Maya en het gouden ei, Piraten van hiernaast, Encanto en De club van Super-Pets. Daar mag popcorn natuurlijk niet bij ontbreken.

2.   Heel het huis bakt

Het is heel leuk om met je kinderen in de keuken te staan. En in de meivakantie is er genoeg tijd om dit lekkers zelf eens te maken. Haal een kant-en-klaar-bakmix in de supermarkt en bak erop los.

Het is ook leuk om samen met je kinderen het avondeten te maken in de meivakantie. Wat dacht je van lekkere zelfgemaakte pizza’s bijvoorbeeld?

3.   Daytrip

Nederland telt ontelbaar veel leuke uitjes voor kinderen. Wordt het de Efteling of Walibi, of ga je voor een leuke dierentuin zoals Artis of de Apenheul? Er zit vast wel iets tofs bij jou in de buurt.

Is dat niet het geval, dan is het ook erg leuk om een keertje met de trein ergens naartoe te gaan. Een treinrit zal voor jouw kids al een avontuur op zichzelf zijn.

4.   Be sporty

In de meivakantie zal de koekjestrommel en de snoeppot wel wat vaker op tafel komen. Wij snappen het wel! Maar juist daarom is het helemaal niet verkeerd om ook een sportieve activiteit te plannen in je vakantie. Ga bijvoorbeeld een dag skeeleren of middag naar het zwembad. Ook samen mountainbiken of vliegeren is erg leuk om te doen in de meivakantie. Daarnaast zijn er vaak speciale introducties of workshops tijdens vakanties, bijvoorbeeld op dansscholen, maneges of klimhallen.

5.   Sleepover

Jij herinnert je vast ook die nachtjes logeren van vroeger. Deze herinnering wil jij jouw kinderen ook meegeven toch? En de meivakantie is perfect om een paar daagjes buiten de deur te logeren. Bovendien vinden opa en oma het vaak ook hartstikke leuk om even quality time met hun kleinkind(eren) te hebben. En ook jij als ouder zal het vast niet erg vinden om een dagje rust te hebben in de vakantie.

6.   Verkleedfeestje

Niet is leuker dan de hele dag in je prinsessenjurk of superman pak rondlopen toch? De meivakantie leent zich dan ook perfect voor een verkleedfeestje. Dus haal die verkleedkleding, feestartikelen en ballonnen maar in huis en pak helemaal uit. Nodig ook wat vriendjes uit om het feest compleet te maken.

Het is bijna meivakantie! Welke activiteit ga jij doen met jouw kinderen?

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.