Gezondheid, Lifestyle

Afkicken van een verslaving in het buitenland: de voordelen en nadelen

29 dec , 2022  

Afkicken van een verslaving is een belangrijke stap om te nemen wanneer je worstelt met een alcohol- of drugsverslaving. Sommige mensen kiezen ervoor om af te kicken in het buitenland, en om verschillende redenen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van afkicken in het buitenland.

Volgens wetenschappelijk onderzoek van de American Medical Association (AMA) kan het afkicken van een verslaving in het buitenland een effectieve behandeloptie zijn voor sommige mensen. In een studie van de AMA werd aangetoond dat mensen die gingen afkicken in het buitenland een lager terugvalpercentage hadden dan degenen die een afkicktraject ondergingen in eigen land. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke behandeloptie verschillend is en dat wat voor de een werkt, niet noodzakelijkerwijs voor de ander werkt. Het is daarom belangrijk om professioneel advies te zoeken voordat je een beslissing maakt over welke behandeloptie het beste bij je behoeften past.

Voordelen van afkicken in het buitenland

Er zijn een aantal voordelen aan het afkicken van een verslaving in het buitenland:

  • Afleiding: Een van de belangrijkste voordelen van afkicken in het buitenland is dat het kan helpen om afleiding te creëren van de triggers en omstandigheden die leiden tot misbruik van alcohol of drugs. Door naar een nieuwe omgeving te gaan, kun je de dagelijkse stress en drukte vermijden die vaak bijdragen aan een terugval.
  • Ondersteuning: Afkicken van een verslaving kan een emotioneel en uitputtend proces zijn, dus het is belangrijk om ondersteuning te hebben tijdens het herstelproces. Door af te kicken in het buitenland, kun je omringd worden door professionele hulpverleners en andere mensen die ook worstelen met een verslaving. Dit kan een gevoel van verbondenheid en solidariteit geven tijdens het herstelproces.
  • Schone lei: Soms kan het moeilijk zijn om af te kicken van een verslaving in dezelfde omgeving waar ook het misbruik van middelen heeft plaatsgevonden. Door af te kicken in het buitenland, kun je een “schone lei” creëren en een nieuwe start maken zonder de triggers en omstandigheden die bijdragen aan het misbruik.

Nadelen van afkicken in het buitenland

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het afkicken van een verslaving in het buitenland:

  • Kosten: Afkicken in het buitenland kan duurder zijn dan het afkicken in eigen land. Dit hangt bijvoorbeeld af van de kosten van vliegtickets, accommodatie en professionele hulp. Het is daarom belangrijk om de kosten te vergelijken voordat je een beslissing neemt om af te kicken in het buitenland.
  • Afstand: Afkicken in het buitenland kan ook betekenen dat je fysiek verwijderd bent van je familie en vrienden, iets dat emotioneel gezien moeilijk kan zijn. Het is belangrijk om te overwegen hoe de afstand tot je naasten jou mogelijk kan beïnvloeden tijdens het herstelproces.

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat er zowel voordelen als nadelen zitten aan het afkicken van een verslaving in het buitenland. Voordelen zijn: afleiding, ondersteuning en het creëren van een “schone lei”, terwijl enkele nadelen kunnen zijn: de kosten en afstand tot familie en vrienden. Uiteindelijk is het belangrijk om goed voor jezelf de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Zo kom je uiteindelijk tot de voor jou beste keuze waarbij je het meeste kans hebt op een succesvol herstel.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.