Lifestyle

Alternatieve bestedingen van vakantiegeld of bonus

31 okt , 2023  

Vakantiegeld daadwerkelijk aan vakantie uitgeven is steeds minder gangbaar. Niet in de laatste plaats omdat we steeds minder echt alleen tijdens de zomerperiode op vakantie gaan. Er zijn veel meer momenten dat we van een welverdiende vakantie, uitgebreide reis of weekendje weg genieten. Om deze te bekostigen leggen veel mensen een aparte vakantierekening aan. Iets wat sterk aan te raden is, want dan heb je het hele jaar een zakcentje achter de hand om leuke uitjes te bekostigen. Maar wat je dan met die bonus aan het einde van het jaar wél kan doen? Lees snel verder voor tips, die ook nog eens later wat op gaan leveren.

Rendeer meer

Wat slim is, is om het geld niet in één keer op te maken. Dit noemen we investeren in plaats van uitgeven. Wat voorbeelden zijn van investeren met een bedrag ter hoogte van het gemiddelde vakantiegeld of bonus? Denk aan het kopen van aandelen of crypto. Die laatste kunnen wat spannend aanvoelen, maar hoeven dat helemaal niet te zijn. Het gaat er ook vooral om welk platform je kiest en de betrouwbaarheid ervan. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor https://quantum-ai.io/nl/ dan weet je zeker dat je een betrouwbaar medium hebt én dat je goede adviezen krijgt. Begin met een beperkt bedrag en je zult zien dat je gaandeweg leert. Sneller dan dat je zelf soms in de gaten hebt. Andere vormen van investeren zijn het kopen van aandelen en obligaties. Dus wanneer je later ook nog wat aan je bonus wilt hebben, investeer dan meer en koop aandelen of crypto.

Samen delen

Vakantiegeld en zeker een bonus zijn natuurlijk ook ontzettende complimenten voor je gedane diensten. Dit mag dan ook gevierd worden. Kies daarom voor een aankoop waar je nog een aantal jaren plezier aan gaat beleven in plaats van iets wat vluchtig voorbij gaat. Een cadeau waar het hele gezin iets aan heeft, is hier een voorbeeld van. Want dat je goed presteert op je werk, komt niet alleen door je eigen prestaties maar natuurlijk ook door die van de andere personen in je gezin. Samen zorg je voor een succesvol geheel.

Kortom, een financieel extraatje belandt soms al snel op de grote hoop maar dat is lang niet altijd de beste keuze. Het is leuk om er iets mee te doen waar je later ook nog profijt van hebt. Of dat nu profijt is in de vorm van rendement, of nog jarenlang plezier. Allemaal ideeën die ervoor zorgen dat je na dit extraatje nog net wat vrolijker naar je werk gaat!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.