Lifestyle

Dating apps vs traditionele datingsites: dit zijn de grootste verschillen

4 aug , 2021  

Heb je het idee dat de tijd daar is om voor het eerst of opnieuw te gaan daten? Tegenwoordig zijn de begeerde vrijgezellen te vinden op diverse soorten datingplatforms. Een datingapp is zo geïnstalleerd op je smartphone. Daarnaast zijn er de klassieke en gebruikelijke datingsites waar je je op kunt aanmelden om je hart aan de ware te verliezen. De grootste verschillen tussen deze twee lees je hieronder.

Laat het daten beginnen

Als je al een paar jaar single bent en je staat daarentegen wel open voor een nieuwe liefde, dan kan een datingapp een aangename oplossing zijn. Misschien heb je er al wel een aantal gedownload, maar zonder succes. Een datingapp is laagdrempelig, eenvoudig in gebruik en wanneer je toch weer klaar bent met het daten, dan kun je de app zo weer van je telefoon verwijderen. Klinkt aantrekkelijk, toch? Aan een datingsite zit je sneller ‘vast’, waardoor je het misschien (tegen je zin) voor de vorm blijft gebruiken. Je kunt op ieder moment van de dag en wanneer het jou uitkomt, inloggen in een datingapp en op zoek gaan naar nieuwe matches met interessante mensen. Sta je bij wijze van spreken op de bus of op een afspraak wachten, dan kun je zo je smartphone erbij pakken en verdergaan waar je gebleven was. Dit komt door het gebruiksgemak van de datingapps. Heb je een match? Door middel van een chat kun je de persoon in kwestie eerst eens wat beter leren kennen voordat je een afspraak inplant. Dat is tevens een groot verschil met datingsites, waarop je vaak van iedereen berichtjes ontvangt. In veel dating apps kun je zelf instellen wie je berichten mogen ontvangen. Daarnaast kun je zelf bepalen hoe serieus je het neemt. Met apps ligt die serieusheid een stuk lager dan met datingsites. Zo zijn sommigen zelfs in voor een trio date; op een datingapp komen ze zeker aan hun trekken. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie dan is het verstandig om een laagdrempelige datingapp aan je voorbij te laten gaan en je in te schrijven op een (betaalde) datingsite. Een app werkt daarentegen een stuk sneller dan een datingsite. Het is maar net hoeveel geduld je hebt.

Blijf gefocust

In tegenstelling tot een datingsite zijn er vaak meer opties tot filteren. Mensen zijn serieuzer en gefixeerd op het vinden van hun soulmate. Met die mindset vind je sneller jouw perfecte match. Voordat je je gaat inschrijven op een dating app of op een dating site, doe je er verstandig aan om eerst eens datingsites te vergelijken. Door het enorme aanbod zie je soms door het bomen het bos niet meer en verlies je je focus. Dat is echter wel enorm belangrijk om te bepalen wat voor soort site passend is voor jou.

Voor welk platform kies jij tijdens de zoektocht naar jouw grote liefde?

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.