Lifestyle

De hele dag op elkaars lip? Kom tot rust in je nieuwe badkamer

28 apr , 2020  

In tijden van het corona-virus kan het voorkomen dat je je bewust wordt van de ruimte waarover jouw huis juist wel óf niet beschikt. Wellicht bestaat jouw huis niet uit de gewenste vierkante meters en zit je doorgaans de dag hutjemutje op elkaar, of beschik je wel over genoeg ruimte, maar zit je simpelweg alsmaar op elkaars lip. Hoe meer last je hierdoor ondervindt, hoe fijner het is om je terug te trekken op een plekje waar jij je op je gemak voelt. En waar voelt menig mens zich meer op zijn gemak dan waar dan ook? In de badkamer. Tijd voor vernieuwing!

Inspiratie opdoen
Wanneer je ervoor kiest om jouw toevluchtsoord te innoveren is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Scroll pinterest door, ontwerp een plattegrond of, en deze optie is misschien nog wel het leukst, knip-en-plak een moodboard in elkaar. Door voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw wensen zijn, achterhaal je eenvoudig van welk kleurenpalet jij gebruik wil maken en wat de daarbij behorende stijl is. Op basis daarvan ontwikkel je een open visie binnen de mogelijkheden die verschillende badkamers met zich meebrengen.

De indeling
Wanneer jij jouw inspiratie hebt opgedaan, aan het knippen en plakken bent geslagen en op de hoogte bent van je persoonlijke wensen, is het tijd om je te verdiepen in de indeling die bij jouw badkamer komt kijken. Houd er hierbij rekening mee dat het aanzienlijk goedkoper is om de indeling van jouw badkamer hetzelfde te laten, zodat er geen leidingwerk verlegd hoeft te worden. Wens je alsnog een andere indeling? Zoek dan, aan het begin van het proces van de vernieuwing van jouw badkamer, uit of dit wel mogelijk is, zodat je jezelf niet blij maakt met een dode mus.

Het sanitair
Het sanitair in jouw nieuwe badkamer bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling hiervan. Het is dan ook van groot belang om je goed te verdiepen in de keuzes die, wat het sanitair betreft, mogelijk zijn en in wat daarbij het meest aansluit op jouw stijl. Lig je graag languit in de badkuip, stap je liever onder de douche of vind je een ruime wastafel belangrijk? En in welke stijl wens je dit sanitair vorm te geven? Struin sites als Grando af voor een goede dosis inspiratie, zodat jouw badkamer over het perfecte eindresultaat zal beschikken.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.