Hardware, Lifestyle

De iPhone 12: welke geruchten gaan er rond over dit nieuwe model?

4 sep , 2020  

Het is elke keer weer een sport om als eerste te achterhalen wat de specificaties zijn van de nieuwe iPhone. Producent Apple doet er wijselijk het zwijgen toe, maar zo nu en dan lekken er toch hier en daar wat gegevens uit. Ook zijn er natuurlijk bepaalde ontwikkelingen die in het verlengde liggen van eerdere noviteiten. Voor die categorie geldt dat iets in de lijn der verwachtingen ligt, al heeft Apple in de loop der jaren wel bewezen dat het bedrijf steeds weer in staat is om te verrassen en verbazen. Dit zijn de meest prominenten geruchten die momenteel de ronde doen over de iPhone 12.

  • Allereerst het algehele uiterlijk van de nieuwste loot aan de stam van Apple. Hoe gaat de iPhone 12 eruit zien? Het bedrijf geeft er zelf uiteraard geen commentaar op, maar de fabrikanten van telefoonhoesjes moeten natuurlijk exact weten hoe het toestel eruit gaat zien, zodat ze hun producten hierop kunnen afstemmen. Zij beschikken dus al over gedetailleerde informatie en daar zijn wat foto’s van uitgelekt. Ze tonen een toestel dat eruit ziet als de iPhone 4, die tien jaar geleden werd geïntroduceerd. De iPhone 12 zou beschikbaar komen in varianten met schermen van 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch.
  • De bekende tech-journalist Jon Prosser onthulde onlangs op basis van anonieme bronnen de vermoedelijke prijzen van de nieuwe iPhones. Die zijn uiteraard niet door Apple bevestigd, maar Prosser had het wel vaker bij het juiste eind. Als we zijn voorspellingen mogen geloven, gaat het toestel met 5,4 inch scherm $ 649,00 kosten. De 6,1-inch-versie zou $ 749,00 moeten opbrengen ($ 999,00 voor de pro-versie) en het grootste model van 6,7 inch krijgt vermoedelijk een prijskaartje van $ 1099,00. Laten we hier een berekening op los om de prijzen voor ons land helder te krijgen, dan komen we op respectievelijk 769, 869, 1159 en 1259 euro uit. De hogere prijzen voor de nieuwe toestellen zijn vermoedelijk ontstaan doordat ze geschikt zijn voor het gebruiken van het 5G-netwerk.
  • Een andere onthulling van diezelfde Jon Prosser betreft de notch in het toestel. Dat is de inkeping in het scherm ter hoogte van de camera en speaker. Gebruikers zijn lang niet allemaal even enthousiast over deze notch. Prosser wist de hand te leggen op tekeningen waaruit zou blijken dat de notch veel kleiner wordt uitgevoerd. Het zou grofweg gaan om een halvering, die mogelijk is geworden door de camera te verkleinen en de speaker in de rand van het toestel te zetten.
  • Waar de iPhone 11 nog een LCD-scherm heeft, zal zijn opvolger de iPhone 12 uitgerust worden met een OLED-scherm. Voor de 5,4-inch komt dat neer op 2340 x 1080 pixels met een pixeldichtheid van 475 ppi. De 6,1-inch-variant telt 2532 x 1170 pixels met een pixeldichtheid van 460 ppi. Tenslotte de 6,7-inch-versie, die heeft een resolutie van 2778 x 1284 pixels met een pixeldichtheid van 458 ppi en 10-bit kleurweergave.

Dit zijn de geruchten die er momenteel rondgaan. De geruchten zijn afkomstig van betrouwbare bronnen, maar het blijven uiteraard geruchten. Later dit jaar zal er meer duidelijk moeten worden over de nieuwe iPhone en zal er meer informatie vanuit Apple bevestigd gaan worden.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.