Lifestyle

De sieraden trends voor 2023

1 jan , 2023  

Het is nog even wachten voordat we de sieraden trends van 2023 kunnen analyseren, aangezien het jaar pas net begonnen is. Toch kunnen we al een aantal verwachtingen doen op basis van de huidige trend en wat we in de mode-industrie zien opkomen.

Eco-vriendelijke sieraden

Eco-vriendelijke sieraden zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren en dat zal in 2023 waarschijnlijk niet anders zijn. Mensen zijn op zoek naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen en zoeken daarom naar sieraden gemaakt van duurzame materialen of met duurzame productiemethoden. Dit kan bijvoorbeeld zijn sieraden gemaakt van gerecycled goud of zilver, of sieraden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of kralen.

Tweedehands sieraden

Vintage sieraden zijn al lange tijd populair en dat zal in 2023 waarschijnlijk nog steeds zo zijn. Mensen zijn op zoek naar unieke en opvallende stukken die een bepaalde geschiedenis of verhaal vertellen. Door tweedehands sieraden te kopen, kunnen mensen bijdragen aan het verminderen van de afvalberg en tegelijkertijd iets unieks bezitten.

Persoonlijke sieraden

Steeds meer mensen willen sieraden die specifiek op hun wensen en persoonlijkheid zijn afgestemd. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van sieraden met een naam of initialen, maar ook sieraden die op maat gemaakt worden. Deze trend is de laatste tijd steeds populairder geworden en verwachten we dat dit in 2023 nog verder zal toenemen.

Minimalistische sieraden

Aan de andere kant van het spectrum zien we ook een toenemende trend naar minimalistische sieraden. Dit zijn subtiele, tijdloze stukken die het perfecte accessoire zijn voor elke dag. Verwacht in 2023 dat dit soort sieraden nog populairder zullen worden, vooral bij mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en stijlvolle look.

Sieraden met edelstenen

Je kunt geen vrouwen blog bezoeken zonder een artikel over edelstenen tegen te komen. Sieraden met edelstenen zijn al eeuwenlang populair en dat zal in 2023 waarschijnlijk nog steeds zo zijn. Mensen houden ervan om te shinen met prachtige, glinsterende stenen en edelstenen zijn daar een perfect voorbeeld van. Verwacht in 2023 dat we nog steeds veel sieraden zullen zien met edelstenen zoals diamanten, saffieren, robijnen en smaragden.

Statement sieraden

Gedurfde statement sieraden zijn sieraden die opvallen en het centrale punt van de outfit vormen. De laatste tijd zien we steeds meer mensen durven te experimenteren met grote, opvallende sieraden. Verwacht in 2023 dat deze trend nog verder doorzet en dat mensen nog gedurfder gaan worden in het kiezen van hun sieraden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van grote oorbellen, statement kettingen of armbanden met opvallende kralen of edelstenen.

Sieraden met symbolische betekenis

Sieraden met symbolische betekenis zijn sieraden die een bepaalde boodschap of emotie uitdragen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van sieraden met een spiritueel symbool, zoals een omgekeerde driehoek of een lotusbloem. Maar het kan ook gaan om sieraden met een politieke of sociale boodschap, zoals armbanden met vrouwenrechtenquotes of kettingen met een symbool voor lgbtq+ rechten. Verwacht in 2023 dat deze trend nog verder zal toenemen, met mensen die op zoek zijn naar manieren om hun persoonlijke waarden en idealen te uiten via hun sieraden.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.