Lifestyle

Dit is hoe je geniet van de zon zoals jij dat wilt

21 jul , 2021  

Als het zonnetje schijnt ziet de wereld er direct een stuk vrolijker uit. Bloemetjes bloeien, bijtjes zoemen, korte broeken en zomerjurkjes komen uit de kast en de barbecue wordt aangestoken. Maar soms is de felle zon iets te veel van het goede en heb je behoefte aan een beetje schaduw. En jij niet alleen, ook je meubels en auto kunnen niet zo goed tegen de brandende zon. Gelukkig is er een enorme keuze uit zonwering om je huis en een deel van je tuin lekker koel te houden. En met een carport staat ook je auto beschut zodat de lak niet verbleekt. Zonwering en een carport zijn niet alleen heel praktisch in de zomermaanden, ook als het regent, waait en sneeuwt kun je er veel plezier van hebben. In dit artikel nemen we de voordelen met je door en vertellen we je waar je op moet letten bij een carport of zonwering kopen.

Onderdak beschermt je autolak
Weer en wind zijn niet echt bevorderlijk voor je autolak. Met een carport staat je auto droog en beschermd tegen schadelijk Uv-licht. Als je de carport een beetje tactisch neerzet hoef je nooit meer door de stromende regen van je huis naar je auto te lopen en andersom. Daarnaast kun je de carport natuurlijk ook gebruiken om andere dingen in te stallen. Bijvoorbeeld je fiets, scooter, motor, caravan of boot. Het is sowieso verstandig om een ruime carport neer te zetten zodat je er naast je auto gereedschappen, grasmaaier en bijvoorbeeld een surfplank in kwijt kunt.

Welke carport past bij jou?
Een carport is een echte aanwinst, maar alleen als die iets toevoegt aan je huis. En dan bedoelen we niet alleen ruimte en bescherming. Ook het ontwerp en materiaalgebruik moet passen bij je huis. Als je woning een klassieke uitstraling heeft met veel baksteen en hout ga je daar natuurlijk geen minimalistische carport van aluminium naast zetten. En als je in een moderne bungalow woont ook geen bombastische carport met veel hout. Uiteraard zijn er talloze verschillende soorten op de markt, er is dus altijd een die bij je past.

Zonwering doet meer dan zonnestralen tegenhouden 
Natuurlijk is het heerlijk als je dankzij je zonwering een koele kamer of schaduwrijk terras hebt. Toch doet een zonwering meer voor je wooncomfort dan zonnestralen tegenhouden. Door de isolerende werking houdt het tegelijkertijd de koelte binnen. Daarnaast houdt een zonwering insecten tegen en voorkomt het dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken.

De juiste zonwering maakt je huis compleet
Zonwering voegt iets toe aan de uitstraling van je huis, zeker als het qua kleurstelling en materiaalgebruik past bij de rest. Kijk eens goed naar de gevel, deuren en kozijnen en stem daar je zonnewering op af. Mooie zonweringen verhogen niet alleen het woongenot maar ook de waarde van je huis.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.