50 Plus, Lifestyle

Een mooie haard voor je interieur

31 jul , 2019  

Ben je op zoek naar een droomhaard voor in de woonkamer of de tuin? Of het nu een luxueuze gashaard is, een klassieke houtkachel of een elektrische ingebouwde haard: met de haarden bij Droomkachels weet je altijd zeker dat je een prima aankoop doet. Een haard in huis plaatsen geeft veel extra sfeer en heeft daarnaast nog meer voordelen. Welke soorten haarden er precies zijn en wat hun meerwaarde is, lees je in onderstaand artikel.

Houthaarden en pelletkachels
Houd je van veel sfeer en gezelligheid in huis? Dan is de aankoop van een houtkachel of pelletkachel een aanrader. Pelletkachels leveren het hoogste rendement vergeleken met een houtkachel: tot wel 80 procent van de verbrande pellets wordt omgezet in warmte. Een goot voordeel van zowel hout- als pelletkachels, die je voordelig als haarden bij Droomkachels kunt aanschaffen, is dat ze voor een hoop extra warmte in huis zorgen en helpen om de energierekening te verlagen. Met name op gas kun je met een houthaard of pelletkachel flink besparen! Minstens zo belangrijk is natuurlijk dat het leefklimaat in huis met een houthaard een stuk beter en aangenamer wordt. Je bent voortaan of van die nare tocht in de woonkamer, omdat jouw houthaard zorgt voor ruim voldoende warmte!

Gashaarden
Populair zijn tegenwoordig ook gashaarden. Qua soorten gashaarden is er veel keuze. Zo kun je een gashaard laten inbouwen, kiezen voor een vrijstaande gashaard en ze plaatsen in gevels, muren en tussenwanden. Er is dus voor iedereen genoeg keuze! Het vuurspel van een gashaard is vandaag de dag net zo sfeervol als van een houthaard, zo geavanceerd zijn de huidige haarden op gas tegenwoordig. Fijn is dat er bij de ontsteking van een gashaard geen fijnstof vrijkomt. En natuurlijk steek je de gas Haarden bij Droomkachels gekocht gemakkelijk aan: met één druk op de knop werkt de haard. Nadelig aan gashaarden is wel het gasverbruik. Je hebt naast een gasleiding tevens een afvoerkanaal voor de rookgassen nodig.

Elektrische haarden
Voorts kun je nog gaan voor een elektrische haard. Het mooie van deze haarden is dat ze zuinig zijn in het gebruik en effectief de kamer verwarmen. Het vlammenspel van elektrische haarden is heel natuurlijk en sfeervol en zorgt voor een hoop extra gezelligheid in huis. Elektrische kachels kunnen zowel ingebouwd worden als losstaan in een ruimte worden geplaatst. En het fijne aan dit haardtype is verder dat je een grote keuze hebt aan stijlen en modellen. Ze passen zowel in een klassiek, landelijk en nieuwbouwinterieur.

, , , ,1 Response

  1. […] stijlen en modellen. Ze passen zowel in een klassiek, landelijk en nieuwbouwinterieur. Het bericht Een mooie haard voor je interieur verscheen eerst op Beleef.nl. CategorieWonenTagslifestyle De Leatherman Free T4, het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.