Lifestyle

Een spelletjesavond organiseren: zo bereid je deze voor

13 dec , 2019  

Het organiseren van een spelletjesavond is nog altijd één van de beste manieren om een gezellige avond met familie of vrienden te hebben. Je kan namelijk op allerlei manieren invulling geven aan de mogelijkheden. Het is wel zaak om goed voorbereid te zijn. Daarom is het altijd aan te raden om een aantal zaken in ieder geval op orde te hebben. Zo kan je er zeker van zijn dat jouw avond een succes wordt wanneer jij aan de beurt bent.

Zorg voor passende spellen
De belangrijkste factor als je een spelletjesavond organiseert, is dat je spellen kiest die passen bij de doelgroep. Zorg dus dat je wel goed weet wat je vrienden leuk vinden wanneer je met hen gaat spelen. Bovendien is het goed om je te bedenken dat de spellen die je met vrienden speelt waarschijnlijk ook anders zullen zijn dan de spellen die je bijvoorbeeld met familie speelt. Alleen al omdat je dan ook opa en oma laat meedoen. Denk dus goed na over het aanbod van de avond.

Zorg dat iedereen de regels kent
Een andere factor die eraan bijdraagt of je avond een succes wordt, is dat iedereen de regels van de spellen die je speelt goed kent. Zo krijg je geen scheve gezichten. Je biedt extra service door de spelregels gewoon beschikbaar te maken. Zorg dus bijvoorbeeld dat de blackjack uitleg gewoon klaarligt. Ook spelers die een bepaald spel nooit eerder hebben gespeeld kunnen op die manier gewoon direct op een goede manier meedoen. Kijk wel even goed na of je de juiste regels levert.

Kies een logische volgorde
Wanneer de avond niet om één, maar om meerdere spellen draait, dan is het slim om goed na te denken over de volgorde. Maak het bijvoorbeeld in het begin niet te makkelijk, maar eindig ook niet met het moeilijkste spel. De aandachtsspanne moet daarbij goed in de gaten worden gehouden. Zorg ook dat er spanning blijft bestaan wanneer je een totaalscore bijhoudt. Dat doe je door goed op te letten wie bedreven is in welk spel en op die wijze te variëren in de verschillende spellen.

Laat iedereen een bijdrage leveren
Wanneer je iedereen al op voorhand laat meewerken aan de avond, zal er veel voorpret zijn. Dit komt de sfeer op de avond wanneer het eindelijk zover is wel ten goede. Een manier om dit gemakkelijk voor elkaar te krijgen is door bijvoorbeeld te vragen of iedereen iets wil meenemen. Dat kan een spel zijn. Makkelijker is misschien echter om te vragen of iedereen een bepaald hapje of drankje wil leveren. Zo is iedereen er nog meer bij betrokken en is de kans van slagen groter.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.