Lifestyle

Extraatje verdienen naast werk of studie: waar kun je aan denken?

12 mrt , 2021  

Een extra zakcentje is altijd wel welkom! Hoewel de kans groot is dat je je belangrijkste inkomstenbron uit je baan haalt, zijn er daarnaast ook andere manieren om wat bij te verdienen. Zie dit als een leuke hobby, waar je ook nog eens iets uit kunt halen. We delen onze tips met je!

Verkoop oude spullen

Grote kans dat er in je omgeving ‘oude’ spullen te vinden zijn die nog prima een ronde mee kunnen gaan. Sterker nog: soms kan dit behoorlijk wat opleveren! Zoek bijvoorbeeld eens de zolder of schuur uit bij je familieleden. Van meubels tot postzegels verkopen: deze spullen kunnen meer waard zijn dan je vooraf misschien durft te dromen. Zeker als er voor jou en je familie niet zozeer bijzondere waarde meer aan zit, is het een verstandige keuze om aan verkoop te denken. Goud of zilver verkopen is trouwens ook een goede optie. Denk aan bestek of sieraden!

Online webshop met jouw creaties

Houd je ervan om creatief bezig te zijn? Of je nu tekent, schildert of borduurt: er zijn allerlei creaties te bedenken die je goed zou kunnen verkopen. Zeker als je een bepaalde niche zoekt, waarbinnen je een uniek product gaat verkopen. Richt je daarbij ook op een specifieke doelgroep. Een voorbeeld? Brei slofjes voor baby’s die je kunt verkopen aan ouders. Hartstikke leuk, ook als cadeautje! Met een online webshop via bijvoorbeeld Etsy of Instagram gaat dat heel eenvoudig.

Verkoop trainingen of cursussen

Als je in een bepaalde branche bent gespecialiseerd, is het een idee om zelf trainingen of cursussen te maken. Die kun je online gaan verkopen! Het is natuurlijk wel belangrijk om alleen trainingen te maken over de onderwerpen waar je echt verstand van hebt – zo verkoop je een product waar een ander iets aan heeft. Dat vergroot de kans dat dit een succes wordt! Maak bijvoorbeeld een duidelijke presentatie en film jezelf terwijl je over het onderwerp vertelt. Je kunt er ook opdrachten bij maken. Er zijn verschillende online platformen te vinden waar je dit kunt plaatsen en promoten.

Begin een YouTube-kanaal

Hierboven hadden we het al over trainingen of cursussen: die kun je ook goed kwijt op YouTube. Hier kan eigenlijk iedereen video’s plaatsen! Over verschillende onderwerpen: van vlogs tot kookvideo’s, om maar wat voorbeelden te noemen. Als je het slim aanpakt, kun je een extraatje verdienen met zo’n kanaal. Bijvoorbeeld door veel kijkers te bereiken. Of door het in je video te hebben over producten die je vervolgens via een zogenoemde affiliate weblink in de beschrijving plaatst: als de kijkers via deze link iets kopen op een bepaalde webshop, verdien jij daar iets mee. Als je daar een beetje handig mee bent, is het zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Leuk tijdverdrijf, dat ook nog eens!

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.