Lifestyle

Goedkope iPhone 12 mini verleidt zelfs Android gebruikers

16 okt , 2020  

Het jaar 2020 is een geweldig iPhone jaar. Er zijn dit jaar meer Apple telefoons gepresenteerd dan ooit te voren. Met de iPhone 12 mini heeft zelfs de grootste Android fan geen excuus meer om geen iPhone te kopen. Het vlaggenschip is sneller dan iedere Android telefoon, heeft 5G, is lekker compact en beschikt over een stel top camera’s.

Op 13 oktober, bijna een maand later dan normaal, lanceerde Apple de nieuwe iPhone lijn. We zagen niet twee, niet drie, maar wel vier nieuwe vlaggenschepen. De iPhone 12 is luxer dan zijn voorganger en heeft zelfs een klein mini broertje. Ook de iPhone 12 Pro’s zijn rijker uitgerust. De nieuwe iPhones draaien stuk voor stuk op de snelle A14 processor. Het grootste verschil tussen de basis versies en de pro’s is te vinden in het werkgeheugen en het aantal camera’s. Eén van de beste deals is de iPhone 12 mini.

Wat moet je weten over de iPhone 12 mini?
De Apple iPhone mini is de kleinste iPhone van 2020. Met zijn 5,4 inch Super Retina XDR scherm is de mini zelfs nog kleiner dan de iPhone SE 2020. Alleen de originele iPhone SE is een fractie kleiner dan de nieuwe krachtpatser. Het 5,4 inch beeldscherm is omringd door slanke randen en de zijkanten van de iPhone zijn kaarsrecht. Hiermee gaat Apple weer een beetje terug naar het oude iPhone ontwerp. De Retro smartphone is een volwaardig vlaggenschip met alle features die je mag verwachten. Je krijgt een waterdichte telefoon met IP68 certificatie tot wel zes meter diepte. Het beeldscherm is vier keer beter beschermd tegen vallen dankzij het nieuwe Ceramic Shield.

Aan de achterkant vind je de verbeterde hoofdcamera’s. In megapixels zijn de camera’s misschien wel gelijk aan die van de iPhone 11. Echter dit tweetal is nog krachtiger. De primaire camera met f/1.6 diafragma vang veel meer licht. De nacht modus is dan ook sterk verbeterd. Je kunt de nachtmodus nu op alle camera’s gebruiken. Jazeker je schiet hiermee prachtige nachtselfies!

Nieuwe features iPhone 12 mini
Wat voor nieuws brengt de iPhone 12 mini mee? De waterdichtheid is flink verbeterd ten opzichte van de iPhone 11. Daarnaast vind je de nieuwe nachtmodus op alle camera’s. Er is nog meer. Want de iPhone 12 mini heeft 5G ondersteuning en is dus klaar voor de toekomst. Het compacte apparaat ondersteunt Qi draadloos opladen. Die techniek is door Apple aangepakt en het resultaat is MagSafe. MagSafe is een magnetisch systeem op de achterzijde waarmee je de gaafste gadgets eenvoudig magnetisch kan koppelen. De Amerikaanse fabrikant zelf, heeft al een handige portemonnee gadget klaar staan.

Voordelen iPhone 12 mini ten opzichte van Android telefoons
Met een adviesprijs van 809 euro en een flinke korting bij je iPhone 12 mini abonnement is de iPhone 12 mini zeer aantrekkelijk. Vergelijkbare Android telefoons van Sony, Samsung en Huawei zijn vaak duurder. Voor gamers is het gemis aan een 120 Hz beeldscherm misschien een dealbreaker. Toch zal de accuduur en komst van zware computer spellen naar iOS zal zelfs Android gaming fans doen twijfelen over de nieuwe Apple. Een groot voordeel van iOS ten opzichte van Android is de ondersteuning. Apple levert langer updates dan de meeste Android fabrikanten.

Je kunt de iPhone 12 mini vanaf 6 november bestellen. De levering start op 13 november 2020. Vanwege het milieu kiest Apple voor een versoberde verpakkingsinhoud.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.