Lifestyle, Persberichten

Haal het maximale uit je lenzen

6 nov , 2018  

Veel mensen geven de voorkeur aan contactlenzen. Dit is begrijpelijk, want het dragen van lenzen heeft voordelen die je bij het dragen van een bril niet hebt. Zo is het met contactlenzen mogelijk om intensief te sporten. Als je dit met een bril op zou doen, loop je de kans dat je bril van je hoofd valt en kapot gaat. Ook zullen de glazen beslaan, waardoor je zicht aanzienlijk wordt beperkt. Met lenzen kun je elke zonnebril zonder sterke dragen, terwijl brildragende mensen voor een zonnebril op sterke moeten kiezen. Als je voor contactlenzen kiest, wat kun je dan doen om het maximale uit je lenzen te halen?

Maak je lenzen goed schoon
Het goed reinigen van je lenzen heeft meerdere voordelen. Wanneer je je lenzen niet goed zou verzorgen, dan verkort je de levensduur. Ze kunnen uitdrogen en hierdoor aanzienlijk in kwaliteit verminderen. Naast het feit dat je lenzen minder lang mee gaan en kwalitatief gezien achteruitgaan, heeft een slechte reiniging ook diverse persoonlijke nadelen. Klachten als irritaties aan de ogen en verminderd zicht komen dan regelmatig voor. Des te meer reden om aandacht te besteden aan de reiniging van je lenzen. Een gebruiksvriendelijke contactlenzenvloeistof is Optifree Puremoist van Lens2day.nl.

Optifree Puremoist
De Optifree Puremoist contactlenzenvloeistof is eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen om je lenzen de verzorging te bieden die ze nodig hebben, is ze gedurende je nachtrust in de vloeistof te leggen. De lenzen zullen, nadat je ze uit de vloeistof haalt, zestien uur lang voorzien zijn van een vochtlaagje waardoor ze prettig zitten. Ook heeft het laagje dat door deze vloeistof op je lenzen ontstaat een vet- en eiwitafstotende werking. Hierdoor worden klachten als wazig zien en oogirritaties voorkomen.

Met welke zaken dien je nog meer rekening te houden?
Het is belangrijk dat je tijdens het in- en uitdoen van je lenzen schone, gedesinfecteerde handen hebt. Zorg ook dat er geen resten van make-up, lotions of andere cosmetische producten aan je handen kleven. Het is eveneens zaak dat je je lenzenhouder schoon en vrij van bacteriën houdt. Maak deze minimaal eenmaal per week grondig schoon en voorkom dat er oude vloeistof in de houder achterblijft.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.