50 Plus, Lifestyle

Heb je een huwelijksjubileum? Dit zijn leuke ideeën om het te vieren!

8 mei , 2024  

Er zijn van die feesten waarvan iedereen wel ongeveer weet hoe je dat gaat vieren. Een verjaardag is vaak een kwestie van taart, hapjes en wat statafels. Een kinderverjaardag leuk je al snel op met een springkussen, en een huwelijk maak je natuurlijk af met een bruidstaart en een knallend feest. Maar er zijn ook heugelijke momenten die het vieren waard zijn, maar waar geen standaard ‘formats’ voor zijn hoe je ze kunt vieren. Een voorbeeld hiervan is een 5, 10, 12,5 of 25-jarig huwelijk. Het is natuurlijk geen must om het groots te vieren, maar wanneer jullie nog steeds iedere dag blij zijn met elkaar dan is dat natuurlijk wel heel erg leuk om het een keer te doen. Inspiratie nodig voor een leuke viering van jullie jubileum? Lees snel verder.  

De boot op

Het lastige aan een leuke activiteit voor een huwelijksjubileum is dat je vaak met verschillende leeftijden en generaties hebt te maken. Van opa’s en oma’s tot kleine neefjes en nichtjes. En dan kan het een uitdaging zijn om iets te organiseren wat iedereen leuk vindt, zélfs je puberende neef. Een voorbeeld van iets wat eigenlijk iedereen leuk vindt is toch wel een rondvaart Zaanse Schans of een andere boottocht. Een boottocht is voor iedereen toegankelijk en kan gecombineerd worden met lekkere hapjes en drankjes. Daarnaast kun je ook een boottocht doen als activiteit, om vervolgens ergens aan te meren en daar een diner of borrel te plannen. Een boottocht is de perfecte gelegenheid voor een huwelijksjubileum waaraan iedereen kan deelnemen.  

Goed gefilmd

Of jullie nu 25 jaar geleden zijn getrouwd of 5 jaar geleden; er zijn ongetwijfeld veel foto’s en misschien wel filmpjes gemaakt. Deze bekijk je zelf wellicht af en toe nog eens, maar waarschijnlijk ook heel weinig. Best zonde voor de kosten en moeite van de fotograaf. Daarom is het leuk om een borrel of diner te organiseren en deze allemaal nog eens te bekijken. Er zijn tegenwoordig hele handige videografen en programmeurs die van losse en soms zelfs analoge foto’s een geheel kunnen maken in de vorm van een filmpje. Leuk om met zijn allen terug te kijken, zo heb je echt jullie eigen film. Ook kun je dit combineren met foto’s en filmpjes van de tussentijd, de mooie jaren die jullie hebben doorgebracht. Het feest is tenslotte tot stand gekomen omdat jullie samen de liefde hebben gevonden. Dus grijp deze gelegenheid aan om jullie eigen film in première te laten gaan en je zult waarschijnlijk menig traantje moeten wegpinken.  

Kortom, een huwelijksjubileum is niet iets wat per se gevierd moet worden maar waarvan het wel leuk is om het te doen. Kies een originele vorm en nodig de mensen uit die jou dierbaar zijn. Je zult zien dat het een feest met een extra positieve lading wordt, om jullie liefde zo fijn te vieren. Kies iets origineels en over dit feest zal vervolgens nog jaren nagepraat worden.  

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.