Lifestyle

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van nagellak

11 jan , 2021  

Nagellak kun je op praktisch elke straathoek kopen. Maar de ene nagellak is de andere niet en als leek zie je vaak niet goed welke soort beter is dan de andere. Als je weet waarop je moet letten, kun je gemakkelijker tot een keuze komen. Bovendien moet de nagellak natuurlijk ook goed bij je passen. En uiteraard is ook van belang wat er allemaal in verwerkt is. Oriënteer je dus op de labels en ga niet alleen op de prijs af!

Sterke en gezonde nagels

Vooropgesteld: als je zwakke nagels hebt, is het sowieso geen goed idee om er nagellak op aan te brengen. De kwaliteit van je nagels gaat daardoor alleen maar verder achteruit. Alleen sterke en gezonde nagels kunnen zonder problemen een laag nagellak verdragen. Let dan wel goed op de samenstelling van het product. Nagellak bestaat voor een belangrijk deel uit acryl en/of andere kleur gevende ingrediënten. Er zitten helaas ook vaak schadelijke stoffen in, zoals MeHQ. Maximaal twintig procent van de nagellak mag uit deze stof bestaan. Lees dus goed de etiketten om vast te stellen of het product aan deze eis voldoet. Check ook meteen even of het product dierproefvrij is.

Alles moet kloppen

Er kan nog heel wat misgaan bij het gebruik van nagellak als je het verkeerde product hebt gekozen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jouw gelnagellak goed reageert op de gellakremover die je gebruikt. Als de compatibiliteit namelijk niet in orde is, zou je jouw nagels kunnen beschadigen tijdens het verwijderen van de nagellak. Je zou ervoor kunnen kiezen om alleen nagellak aan te schaffen van hetzelfde merk als de remover, zodat je er zeker van bent dat je een goede match hebt.

Elk huidtype zijn eigen kleur

Heb je een lichte huidskleur en ben je een natuurlijke blondine, dan kun je het beste kiezen voor een pastel- of poedertint. Ook grijze of metallic nagellak doen het dan goed. Met donkere ogen kun je vooral met bruintinten goed scoren. Check ook eens de groen- en goudtinten! Heb je geen blond, maar donker haar, in combinatie met een lichte huidskleur, kies dan voor felle kleuren, zoals rood of paars. Roodharige vrouwen doen er daarentegen verstandig aan om roodtinten juist te vermijden en te kiezen voor donkere tinten nagellak. Heb je een getinte huid, dan kun je veel kanten op. Denk eens aan smaragdgroen bijvoorbeeld!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.